bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
1.000 milja s Lucom
‹ Fun novosti

1.000 milja s Lucom 16.01.

Pablo Poncini doživio je nešto čega se mnogi roditelji pribojavaju - njegov sin rođen je s Downovim sindromom. Pablo je, kao i drugi roditelji u sličnoj situaciji, ubrzo shvatio da je ljubav jača od svega te snimio optimističan film kojeg možeš pogledati online

Uspješni šef velike reklamne agencije u Buenos Airesu, Pablo Poncini, imao je sve što može poželjeti – novac, ljubav i sreću. No, po rođenju drugog djeteta, sina Luce, činilo se kako mu se svijet srušio. Naime, odmah po rođenju doktori su Luci dijagnosticirali Downon sindrom, a oca je to toliko pogodilo da se onesvijestio. 'Činilo se kako je put kojeg smo započeli kao obitelj, iznenada završio', prisjeća se Pablo.

Danas, 13 godina kasnije, Pablo je odlučio iskoristiti reklamnu mašineriju svoje tvrtke kako bi snimio film o svom sinu te objasnio svijetu kako Downov sindrom nije prepreka za obiteljski sklad. Poruka koju svi roditelji takve djece mogu poslati svijetu, ali Pablo, za razliku od njih, ima sredstva i mogućnosti.

Devetominutni film '1.000 milja s Lucom' prikazuje putovanje oca i sina prekrasnim bespućima Patagonije. Proputovavši 1.000 milja Pablo i Luca još su se više zbližili i pritom ispričali prekrasnu priču o pravom Luci kojeg su svi upoznali i zavoljeli.

'Shvatili smo da Downov sindrom nije problem', kaže Pablo u filmu. 'Nije to bio nikakav problem. Jednostavno smo se morali priviknuti na nešto drugačije.'

'Tada, malo po malo, Downov sindrom je nestao i pojavio se Luca.'

Izvor

Posljednja izmjena: 16.01.2014.
Možda će te zanimati i: