bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
14 godina u 4 minute
‹ Fun novosti

14 godina u 4 minute 13.04.

Nizozemski fotograf Frans Hofmeester naprosto je opsjednut time-lapse portretima. Toliko je opsjednut, da je skoro svakodnevno snimao svoju kćer kako bi prvih 14 godina njenog života sažeo u 4-minutni YouTube video

Kad bi postojala neka nagrada za najbolju time-lapse fotografiju i video, Frans Hofmeester iz Nizozemske sigurno bi bio jedan od favorita za osvajanje iste. Naime, Frans već desetljećima uporno snima fotografije i kratke filmove istih ljudi, iz dana u dan, kako bi onda sve te portrete montirao u jedan video.

Rezultat je 'starenje' u svega nekoliko minuta, proces kojeg inače rijetko zapažamo, ali koji nas polako i nepovratno mijenja,

Pretpostavljamo da mu je problem pronaći modele koji bi bili voljni, ako ne svakodnevno, onda bar jednom tjedno stati pred Fransov objektiv, i tako godinama.

Srećom po Fransa, tu je njegova 14-godišnja kćer Lotte, koju ponosni tata snima od rođenja. Cura se s godinama vjerojatno navikla na česta poziranja, a konačan rezultat sigurno je vrijedan truda. Pogledaj i sam:

Prvi takav video Frans je postavio na Vine prije dvije godine, a u njemu možeš vidjeti prvih 12 godina života Lotte. Video je do sada prikupio 7,3 milijuna pogleda, a ne sumnjamo kako slična sudbina čeka i novi film o odrastanju Lotte, ovaj put na YouTubeu.

Posljednja izmjena: 13.04.2014.
Možda će te zanimati i: