bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
25 Božića u dvije minute
‹ Fun novosti

25 Božića u dvije minute 15.12.

Jedan je američki otac 1985. godine snimio svoje klince kako se spuštaju stepenicama na božićno jutro. Snimio ih je na istim stepenicama slijedećeg Božića, pa slijedećeg i tako 25 godina zaredom

Koji je tvoj božićni ritual? Što prvo napraviš kad se probudiš na Božić? Zaletiš pod drvce po darove? Izljubiš se s ukućanima? Otvoriš prozor gol-golcat i urlaš niz ulicu: 'JA BI POKLONE!' Što god bilo, sigurni smo da guštaš u pravom, toplom obiteljskom ugođaju, tako osobitim baš na Božić.

Sigurno ćeš usput okinuti pokoji film ili fotku. Možda da počneš snimati istu scenu na svaki Božić, kao što je to napravio ovaj Amerikanac. Naime, on je svako božićno jutro, 25 godina zaredom, snimao svoju malu obitelj kako se spušta niz stepenice, s kata u prizemlje kuće.

U tih 25 godina klinci su postali odrasli ljudi i pritom zasnovali svoje obitelji, kućni ljubimci i baka su otišli tamo gdje svi prije ili kasnije odemo, mijenjao se namještaj, ali obitelj je ostala na okupu.

Božić je blagdan kojeg vrijedi proslaviti, bez obzira na religijska uvjerenja, naprosto iz razloga što nas Božić zbližava i podsjeća da postoji mjesto gdje ćemo uvijek biti dobro došli, mjesto gdje će nas netko uvijek dočekati, prihvatiti i saslušati.

Malo smo sentimentalni, ali i to je dio Božića kojeg volimo i čekamo s nestrpljenjem. Nije do šopinga, poklona i ljenčarenja već do obiteljskih trenutaka koje ćemo pamtiti dok nas ima.

Posljednja izmjena: 16.12.2013.
Možda će te zanimati i: