bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
4chan opet udara
‹ Fun novosti

4chan opet udara 09.12.

Korisnici legendarnog /b foruma na 4chanu opet su složili priču u koju su mnogi, na žalost, povjerovali. Svi su oni zaboravili na pravilo koje kaže da ako nešto zvuči predobro da bi bilo istinito, onda sigurno negdje u grmlju leži zec i vreba naivce

Za neupućene, 4chan forumi su poput safarija. Dok god se krećeš dobro utabanim stazama, slušaš što ti se kaže i ništa ne uzimaš zdravo za gotovo, bit će sve u redu. Važno je da sve što vidiš i pročitaš uzmeš s debelom dozom rezerve. Ovo ne vrijedi samo za 4chan, već i za internet, život i sve ostalo.

Ekipa s 4chana uvijek je spremna na neku novu spačku koje se ne bi posramio niti prosječan Lannister. Na primjer, nedavno su mnoge iPhone korisnike uvjerili kako iOS7 može njihove uređaje učiniti vodootpornim.

Ovaj put, na zub su uzeli naivne kupce nove Microsoftove konzole – Xbox One. Inače, Xbox One nije kompatibilan sa svojim prethodnikom, Xboxom 360, što mnogi kupci ne znaju. Infografika s 4chana objašnjava kako se glanc novi Xbox One u 6 jednostavnih koraka može 'otključati' kako bi postao kompatibilan. Zvuči sjajno, zar ne?

Naravno da je riječ o hoaxu u koju su mnogi, sudeći prema reakcijama na samom forumu i na Twitteru, povjerovali. Umjesto 'otključavanja' korisnici koji su slijedili proceduru sad ne mogu koristiti svoje konzole. Morat će ih poslati na popravak, a prčkanjem po operativnom sustavu izgubili su garanciju tako da ih vjerojatno čeka dodatni trošak servisa.

U svakom slučaju, svi su oni bolje prošli od jadnog klinca koji je kupio fotku Xboxa.

Izvor

Posljednja izmjena: 09.12.2013.
Možda će te zanimati i: