bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
8-bitna Igra prijestolja
‹ Fun novosti

8-bitna Igra prijestolja 12.09.

Svaka generacija ima svoju tv seriju. Prijatelji, Seinfeld, How I Met Your Mother… odrastali smo uz razne, humoristične serije i sad kad smo napokon odrasli, gledamo Game of Thrones. Kad već gledamo, možemo se i igrati Igre prijestolja, pogotovo ako je besplatno

Tko ne gleda Game of Thrones, ne zna što propušta. Srećom, uskoro će ova sjajna serija zaigrati i na našoj televiziji, pa će svi oni koji nemaju HBO ili drugačije 'kanale' napokon pogledati zašto je Igra prijestolja poharala svijet. U međuvremenu, čekanje do ponedjeljka, kad na HRT-u kreće prikazivanje serije, možemo prekratiti igranjem istoimene Windows video-igre.

Da se razumijemo, 8-bitna igra Game of Thrones, nije nekakva pucačina koja je koštala 20 milijuna dolara. Ne, ovo je rad jednog čovjeka, zaljubljenika u seriju Abela Alvesa. Alves je sam-samcat izradio igru u kojoj upravljaš s Jonom Snowom, Daenerys Targaryen, Tyrionom Lannisterom i ostalim protagonistima knjiškog i tv serijala.

Alves, Španjolac koji živi u Urugvaju, završio je studij prava, a u slobodno vrijeme crta stripove. Nije programer, ali to ga nije spriječilo da napravi igru: 'I prije sam pokušavao napraviti video-igru, no nisam bio zadovoljan rezultatima. Ovaj put, puno vremena sam proveo razmišljajući kako se približiti širokoj publici. Znao sam da trebam neku poznatu franšizu, a Igra prijestolja savršena je za platformsku igru – mitska stvorenja, heroji, bitke. Sve u svemu, laka odluka', kaže Abel Alves.

Igru možeš preuzeti ovdje, a dodatne upute ti ne trebaju. Sigurno znaš kako se igraju platformeri, poput Super Marija ili Raymana. 8-bitni Game of Thrones upravo je takav platformer, jednostavne grafike i zvuka, ali zarazne igrivosti koja će te natjerati da pokušaš doći do kraja, pogotovo ako si fan serije.

Alves je iznenađen uspjehom svoje igre, o kojoj su pisali mnogi mediji, te najavljuje nove transformacije poznatih tv franšiza u 8-bitne igre. Baš nas zanima koja je serija slijedeća. Mi predlažemo Kontesu Doru.

Posljednja izmjena: 12.09.2013.
Možda će te zanimati i: