bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Anonymousi napadaju SP u Brazilu
‹ Fun novosti

Anonymousi napadaju SP u Brazilu 03.06.

Haktivistička skupina Anonymous planira napasti web stranice glavnih sponzora predstojećeg Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu. Ljuti su zbog velikog troška organizacije turnira u zemlji gdje većina stanovništva živi u siromaštvu

Anonymous su uvijek bili tajnovita i socijalno angažirana ekipa. Često napadaju web stranice organizacija, tvrtki pa i državnih agencija kako bi skrenuli pozornost na neki problem. Logično, predstojeće SP u Brazilu prilika je koju ne namjeravaju propustiti.

Jedan od članova skupine, Che Commodore, maskiran je razgovarao s novinarom Reutersa. Commodore tvrdi kako zna što Anonymousi planiraju: 'Imamo plan napada', tvrdi maskirani Anonymous te dodaje, 'Već smo odradili prve testova kako bi provjerili koje web stranice su najranjivije. Ovaj put napadamo sponzore Svjetskog prvenstva'.

Riječ je o poznatim, globalnim brendovima poput Coca Cole, Budweisera, Adidasa… Commodore se pohvalio kako su u jednom od testova Anonymousi provalili na server brazilskog Ministarstva vanjskih poslova, s kojeg su ukrali na stotine mailova i dokumenata. Neki od tih dokumenata kasnije su objavljeni online. Ministarstvo je priznalo krađu, ali tvrde da je provaljeno u 'samo' 55 email korisničkih računa.

Bez obzira na obim, uspješna akcija Anonymousa daje na težini njihovim prijetnjama. Vjeruje se kako će haktivisti napasti, jer su gnjevni zbog odluke brazilskih vlasti da ulupa milijarde u organizaciju Svjetskog prvenstva, umjesto investiranja u infrastrukturu, izgradnje bolnica i škola te poboljšavanja života prosječnog Brazilca.

Izvor

Posljednja izmjena: 03.06.2014.
Možda će te zanimati i: