bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
App tjedna: A Game of Thrones: Get into the Books
‹ Fun novosti

App tjedna: A Game of Thrones: Get into the Books 19.08.

Jesi odgleda sve sezone Igre prijestolja? Jel ti bilo super? Sad bi tija pročitat i knjige, al nikad nisi ništa pročita, jel? Što ćeš sad? Da probaš s ovom aplikacijom? Što ima inače? Isto ništa, jel?

HBO-ov serijal Igra prijestolja napravio je više po kulturu čitanja nego Harry Potter, Biblija i sabrana djela E. L. James zajedno. Gro ekipe koja u životu nije pročitala ništa više doli Zagora ili obvezne osnovnoškolske lektire odjednom se našla ponukanom da, nakon gledanja serije, pročita knjige po kojima je Igra prijestolja snimljena. 

Riječ je o hvalevrijednom pothvatu, jer George R.R. Martin ne zna pisati kratko. Njegov serijal 'Pjesma leda i vatre' proteže se na pet obimnih knjiga, a uskoro bi trebala izaći šesta i to upravo sad kad je radnja serije napokon dostigla radnju koja se odvija u knjigama. 

Šesti roman, 'The Winds of Winter', radnju će primaknuti očekivanom finalu koje bi trebalo uslijediti u sljedećoj, zadnjoj knjizi 'A Dream of Spring'. Serijal vjerno prati radnju u knjigama, ali puno toga je izbačeno. 

Svi oni koji ne vole čitanje, sad će napokon moći povezati konce između knjiga i serije, saznati mnoge stvari koje nisu vidjeli na malom ekranu i naučiti puno toga o omiljenim likovima zahvaljujući novoj aplikaciji A Game of Thrones: Get into the Books

Besplatni app će te nakon preuzimanja i instalacije upitati odakle želiš krenuti s radnjom i potom 'ispričati' 40 priča iz knjiga. Odlomci su dugi od 5 do 25 minuta, popraćeni sa zemljopisnim kartama te drugim multimedijalnim điđa-miđama i kao stvoreni su za ubijanje vremena dok čekaš novu sezonu Igre prijestolja

Naravno, podrazumijeva se da moraš znati engleski. Za takve stvari, titlovi još uvijek nisu izmišljeni. ;)

Posljednja izmjena: 19.08.2015.
Možda će te zanimati i: