bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
App tjedna: Fallout Shelter
‹ Fun novosti

App tjedna: Fallout Shelter 24.06.

Ima li itko da nije čuo za Fallout? Jedan od najpoznatijih gaming serijala doživio je i prvu mobilnu verziju. Fallout Shelter je mobilna igra po našoj mjeri – besplatna, zabavna, odlične grafike i još bolje igrivosti. Savršena ljetna razbibriga

Prošli je tjedan održan E3, najveći sajam zabavnog softvera na svijetu. Brojne su tvrtke E3 iskoristile za predstavljanje novih naslova, a među njima bila je i Bethesda. Ovaj studio itekako je poznat PC i konzolaškim gamerima, a nema toga tko ne zna za Fallout ili Skyrim.

Na E3 je predstavljen Fallout 4 koji će na naša računala i konzole stići krajem godine, ali još veće iznenađenje izazvala je Bethesdina prva mobilna igru.

Fallout Shelter istog se dana pojavio na App Storeu, a u sljedećih par dana zasjeo je na vrh liste najpopularnijih iOS igara i to posve opravdano, pitate li nas.

Naime, Fallout Shelter je mobile gaming done right ili mobilno igranje kakvo bi uvijek trebalo biti. Nakon pokretanja igre, preuzet ćeš ulogu Overseera ili nadzornika atomskog skloništa odmah po završetku nuklearnog rata koji je trajao svega par sati.

Cilj ti je paziti na virtualne stanovnike skloništa, maziti ih, paziti, hraniti, razmnožavati i sve ostalo što je potrebno da bi doživjeli mirnu i sretnu starost. Usput će tvoji mali ljudi raditi tamo gdje im odrediš, zabavljati se, vjenčavati, dobivati djecu… sve ono na što smo navikli u sličnim simulacijama.

Cijelo vrijeme moraš brinuti o tri resursa (energija, hrana i voda) bez kojih će tvoje sklonište početi propadati. Uglavnom, ako si igrao Tiny Tower i slične igre, u Fallout Shelteru osjećat ćeš se kao doma.

Ono što igru izdvaja iz hrpe sličnih, grafika su i nenametljiv IAP (kupovine unutar aplikacije). Grafika je sjajna i vidi se da Bethesda nije štedjela pri izradi ove igre.

Istovremeno, igra je besplatna, a nestrpljivi igrači mogu kupiti lunchbox koji skrivaju mnoge korisne stvari, poput resursa, predmeta, oružja pa čak i novih stanovnika s posebnim sposobnostima. Naravno, lunchbox se mogu kupiti i igranjem, bez trošenja pravog novca, ali oni koji

žele mogu ubrzati taj proces pomoću kreditne kartice.

Ma, umjesto da čitaš koliko smo oduševljeni Fallout Shelterom bilo bi pametnije da lijepo skineš igru s App Storea i stvoriš svoje vlastito atomsko sklonište s kojim ćeš se zabavljati tjednima, ako ne i duže.

Sve tamo do 10. studenog za kad je najavljen Fallout 4.

Posljednja izmjena: 25.06.2015.
Možda će te zanimati i: