bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
App tjedna: Pac-Man 256
‹ Fun novosti

App tjedna: Pac-Man 256 25.08.

Jedinog, neponovljivog, legendarnog Pac-Mana sad možeš igrati i na svom mobilnom uređaju i to u vrhunskoj produkciji Hipster Whalea – tvrtke koja nam je donijela mega-hit Crossy Road. Novi je Pac-Man zabavan, zarazan i besplatan. Skidaj to odma'!

Možda ipak na svijetu sve nije tako crno kao što bi se dalo zaključiti prateći medije. Još uvijek postoji ljubav, obitelji i sve velike, važne stvari koje nas tjeraju naprijed, ali nikako ne smijemo zaboraviti niti na one male, Sporedne stvari, poput nogometa, sladoleda, piva ili video igara.

Sve su to sitnice koje nas vesele iz dana u dan i vraćaju nam osmijeh na lice. Zašto ovoliko filozofiramo u uvodu? Zato što smo upravo otkrili jednu od tih 'sitnica' koja će nas zabavljati tjednima, ako ne i mjesecima.

Dame i gospodo – pravi Pac-Man napokon je stigao na naše smartfone. Pac-Man 256 djelo je Hipster Whalea, sad već slavnih mobilnih developera, zaslužnih za jednako slavan Crossy Road. Crossy Road si sigurno igrao i nema razloga da ne instaliraš i Pac-Mana 256, pogotovo zato što je igra besplatna.

Za razliku od klasične 'papalice' ovdje nema nivoa, već cijelo vrijeme voziš po beskonačnoj mapi i pokušavaš doći što dalje dok te ganja 'smrtonosni glitch', poznat iz originalnog Pac-Mana.

Naime, prvotni je Pac-Man imao samo 255 nivoa, ali je zahvaljujući bugu kod programiranja bilo moguće zaigrati i 256. nivo. Problem je što ga nisi mogao završiti, jer je pola labirinta bilo prekriveno pravom zbrkom brojki i slova.

U Pac-Manu 256 za mobilne uređaje upravo je taj glitch, neumorni zid sastavljen od karakternih znakova, tvoj najveći protivnik. Cijelo će te vrijeme proganjati i tjerati da sve brže i brže prolaziš kroz labirint, jedeš 'pilule' i ganjaš duhove.

Pritom će te pomagati cijelo čudo poboljšanja na koja možeš naletjeti tijekom igre, od oružja za borbu protiv duhova, do štitova, ubrzanja i još trista čuda.

Uglavnom, nemoj više čitati ovu recenziju već trkni na Google Play ili App Store, skini Pac-Mana 256 i zabavi se kao rijetko kad.

Posljednja izmjena: 26.08.2015.
Možda će te zanimati i: