bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
App tjedna: The Infinite Arcade
‹ Fun novosti

App tjedna: The Infinite Arcade 06.05.

Kažu da je kreativnost urođena, ali uzalud ti talent ako nemaš priliku brusiti ga od malena. Srećom, klinci danas na raspolaganju imaju pregršt digitalnih alata za razvijanje kreativnosti u vidu igara i edukativnog softvera. Upravo takav softver je i Infinite Arcade, aplikacija kao stvorena za klince i klinceze s bujnom maštom

Minecraft već godinama trga sve živo na ljestvicama najprodavanijih igara širom svijeta. Ključni razlog uspjeha Minecrafta je kreativnost koju igra nudi korisnicima, a svi znamo da su gameri tekako kreativni.

Ok, ovo se na odnosi na buraze koji igraju samo COD ili PES nego na ekipu koja više voli stvaranje nego uništavanje virtualnih svjetova. Napraviti spektakularan dvorac u Minecraftu ili nevjerojatno težak nivo u Little Big Planetu – mnogi od nas uživaju u takvoj vrsti zabave.

Šteta što kao klinci nismo imali igre poput Infinite Arcade. Riječ je o iOS appu koji klincima omogućava izradu jednostavnih igrica – od flipera i platformera do zagonetki i avantura.

Igre je moguće ispuniti predefiniranim zamkama, čudovištima, čarolijama pa čak i dijalogom. Napraviti nov svijet u kojem se odvija igra vrlo je jednostavno i ne sumnjamo kako će kreativni klinci provesti sate i sate gradeći virtualna zabavišta.

Nažalost, igra ne podržava razmjenu kreacija, ali nadamo se da će tvorci Infinite Arceada nešto slično dodati u skoroj budućnosti putem softverske zakrpe.

Infinite Arcade je dostupan za iOS uređaje, a košta samo 4 dolara. Savršen poklon za mlađeg brata ili sestru.

Posljednja izmjena: 07.05.2016.
Možda će te zanimati i: