bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
App za otkrivanje preljuba
‹ Fun novosti

App za otkrivanje preljuba 23.08.

Brazilci otvoreno priznaju kako su ljubomoran narod pa preljube rijetko opraštaju. Ne čudi stoga da je upravo u Brazilu smartfon aplikacija 'Boyfriend Tracker' stekla ogromnu popularnost. Nema šaranja, niti varanja dok app sve snima i prati

Svi smo osjetljivi na moguće špijuniranje od strane raznih tajnih službi, ali to nije spriječilo desetine tisuća Brazilaca da preuzmu aplikaciju koja špijunira njihove najbliže. 'Boyfriend Tracker' je dovoljno instalirati na Android mobač dečka, cure ili bračnog druga i špijuniranje može početi.

Aplikacija prati trenutnu geografsku poziciju, kopira sve SMS poruke i šalje ih osobi koja je instalirala app, a čak ima i mogućnost tihog nazivanja drugog mobitela kako bi 'control freakovi' mogli prisluškivati što i s kim razgovara njihov partner. Besplatna verzija aplikacije ostavlja ikonicu na desktopu smartfona, a za samo dva dolara može se preuzeti verzija koja neće ostaviti nikakav vidljivi trag na mobaču na kojem je app instaliran.

Naravno da je 'Rastreador de Namorado' ubrzo uklonjen s Play Storea, ali u međuvremenu, više od 50.000 Brazilaca skinulo je ovu neugodnu aplikaciju. Tvorac appa, 24-godišnji Matheus Grijo, tvrdi kako ne vidi u čemu je problem. Kaže kako je aplikaciju napisao iz šale, ali da je ubrzo uvidio potencijal jednog, ovakvog appa u Brazilu: 'Imamo kulturu u kojoj je normalno brzo mijenjati partnere, a ovakav alat pomaže ljudima da brže saznaju vara li ih partner'.

Iako je app uklonjen s Play Storea još uvijek se može preuzeti s Matheusove web stranice. Dodaje kako je dobio desetke poruka u kojima korisnici izražavaju zahvalnost, jer su pomoću appa saznali za nevjeru. Nevjera u Brazilu svojstvena je i curama i dečkima, ali 'Boyfriend Tracker' se prvenstveno reklamira kao app za žene, počevši od imena, pa sve do poziva na službenoj Fejs stranici koja kaže: 'Girls, share this!'

Neobičan marketing i neobičan app koji kod nas, srećom, ne bi prošao. Možemo se diviti brazilskim plažama, karnevalu, nogometašima, ali ovo je jedna od stvari na kojima im nimalo ne zavidimo.

Izvor

Posljednja izmjena: 23.08.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • Matija 26.08.2013. 12:32
  • Omg, nisam znao da su Brazilci takvi... Što se ljubomora ne kosi s njihovom seksualnom liberalnosti?
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)