bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Apple omogućio brisanje albuma U2
‹ Fun novosti

Apple omogućio brisanje albuma U2 16.09.

Kaže Apple da je više od 500 milijuna iTunes korisnika na poklon dobilo novi album U2. Također, kažu da se poklonjenjom konju ne gleda u zube. Mnogi su ipak pogledali i nije im se svidjelo što su vidjeli tj. čuli

Prezentaciju novog iPhonea, održanu prošli tjedan, Apple je iskoristio kako bi sve korisnike iTunesa obradovao poklonom – besplatnim albumom U2. Novi album irskih rokera 'Songs of Innocence' pojavio se na svim iTunes korisničkim računima, njih više od 500 milijuna. U2 je, navodno, Appleu naplatio 100 milijuna dolara za objavu albuma na iTunesu.

U Appleu su računali kako će im se ovaj potez isplatiti, ali ispostavilo se kako mnogi korisnici iTunesa nisu oduševljeni činjenicom što se album pojavio na njihovim uređajima, bez da ih je itko pitao žele li ga ili ne.

Ponukan brojnim kritikama, Apple je jučer objavio alat pomoću kojeg je sporni album moguće trajno obrisati. 'Neki su korisnici tražili opciju uklanjanja 'Songs of Innocence' iz svoje iTunes biblioteke, pa smo im omogućili da putem alata na adresi itunes.com/soi-remove to i naprave. Svi korisnici koji imaju dodatna pitanje, mogu kontaktirati AppleCare', izjavio je glasnogovornik Applea, Adam Howorth.

Svi oni koji obrišu'Songs of Innocence' i ne preuzmu ga ponovno do 13. listopada, album nakon tog datuma više neće moći preuzeti besplatno.

'Reakcije na album su pomalo neugodne po Apple', kaže medijski konzultant Ian Maude. 'Nije problem što su nešto poklanjali korisnicima, to štima, već što poklon nisu učinili opcionalnim. Otkrili su kako baš svi ne vole U2.'

Posljednja izmjena: 16.09.2014.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • krista031 22.09.2014. 11:38
  • Nisu otkrili 'kako baš svi ne vole U2', nego 'kako ne vole baš svi U2' ili 'kako nije da baš svi vole U2' oO
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)