bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Autići kakve smo oduvijek sanjali
‹ Fun novosti

Autići kakve smo oduvijek sanjali 18.10.

Utrke autićima na daljinski po stazi (slot-car) više nisu samo za djecu. Anki Drive iPhone kompatibilni autići jure sve u šesnaest, uče na greškama, a što se više utrkuješ, to su bolji, brži i okretniji. Savršena igračka za sve koji su u srcu ostali zaigrani

Nema toga tko nije uživao u igranju s autićima kao klinac. Utrkivali smo se, naganjali, sudarali i izmišljali cijele svjetove po kojima voze naši autići i njihovi imaginarni vozači. Sve te maštarije sad napokon možemo pretvoriti u stvarnost kupovinom lude igračke Anki Drive.

Ustvari, Anki Drive je više od obične igračke. Projekt kojeg su osmislila tri diplomca s uglednog sveučilišta Carnegie Mellon, ujedno i zaljubljenika u video-igre, bazira se na slot-car utrkama koje su nekad, prije ere konzola za igranje, bile vrlo popularne među klincima. Ma znaš, sklopiš stazu sa šinama po kojima voze autići i zatim upravljaš putem daljinskog. Trik je da dobro procijeniš brzinu u zavojima, inače u tren oka završiš van staze.

Anki Drive je direktni nasljednik ovakvih igrački. Umjesto staze sa šinama, Anki ima stazu sa senzorima, a umjesto daljinskog, ovim autićima upravljaš iPhoneom.

Kupovinom Ankija dobit ćeš dva autića, stazu veličine 260x107 centimetara te iOS aplikaciju za upravljanje. Staza je premazana posebnom bojom koja autićima pomaže u orijentiranju. Naime, svaki autić ima ugrađenu kameru za navigaciju i mjerenje brzine, procesor na 50 MHz, motor, bateriju za napajanje i LED svjetla.

Anki autić u sekundi provjerava poziciju na stazi čak 500 puta te je s njim, nakon malo vježbe, moguće izvoditi prave akrobatske manevre i pretjecanja. Osim toga, autići imaju i 'oružja' te poboljšanja koja se mogu zaraditi dobrom vožnjom. Naravno, nije riječ o pravom već o virtualnom naoružanju, potpomognutom svjetlosnim i zvučnim efektima. No, i takva oružja, kad senzori registriraju pogodak, dovoljna su da zaustave suparnički autić ili mu naglo promjene smjer.

Jedini nedostatak ove sjajne igračke je cijena. Početni komplet moguće je naručiti po cijeni od 199 dolara, a dodatni autići koštaju 69 dolara svaki. Da smo još u osnovnoj, znamo što bi od staraca žicali za Božić.

Posljednja izmjena: 18.10.2013.
Možda će te zanimati i: