bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Automat za app
‹ Fun novosti

Automat za app 30.09.

Kod nas se iz automata može kupiti kava, slatkiši, kondomi i platiti parking. To bi otprilike bilo to, ali u Japanu automati su na svakom uglu. Kad već mogu kupiti sve ostalo, zašto ne bi kupovali i Android aplikacije iz automata, upitaše se u Googleu

Tko god je bio u Japanu reći će ti da je to, za naše pojmove, prilično neobična zemlja - drugačija kultura, drugačiji ljudi, drugačije navike. Furaju se na neke stvari koje kod nas nikog previše ne zanimaju, poput raznoraznih automata za prodaju svega i svačega.

Bezbrojnim automatima u Tokiju ovih su se dana pridružila tri nova. No, za razliku od ostalih, ovi automati neće 'ispljunuti' sok, čips ili nešto treće, ustvari, neće ti prodati nikakvu fizičku robu. Tri automata s Google Play natpisom prodaju Android igre za mobitele. Automati nude ukupno 18 igrica, a potencijalni kupci moraju imati smartfon s Androidom 4.0 i NFC podrškom.

To bi kod nas bio problem, ali u Japanu praktički svi imaju nove mobitele s još novijom tehnologijom. NFC je kod njih nešto sasvim normalno. Dakle, nakon što se kupac odluči za igru, postavi mobač u otvor na dnu, a automat se potom upari s mobitelom putem NFC-a i u tren oka prebaci željenu aplikaciju.

Nemaš Android mobitel? Nema problema. Automat će ti ponuditi novi Nexus 4 da ga isprobaš. Naravno, očekuje se da ga kasnije vratiš. Niti ovo nije problem u Japanu. Naime, Japanci će uvijek uredno vratiti posuđene ili pronađene stvari.

A sad zamisli ovakav automat negdje kod nas. Nema toliko Nexusa 4 na svijetu koliko bi mi uzeli i nakon toga 'zaboravili' vratiti, zar ne? :)

Izvor

Posljednja izmjena: 07.10.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • Dobrich 01.10.2013. 10:44
  • istok bolji, zapad bolji, a mi zapeli u sredini :D 098/ 9181 - 919
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)