bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Bicikl Maps
‹ Fun novosti

Bicikl Maps 28.05.

Google je ovaj tjedan na popis zemalja koje imaju ucrtane biciklističke staze u Google Maps servis, dodao nekoliko novih imena. Biciklističke online karte sad pokrivaju Sjevernu Ameriku, Australiju i pola Europe. A mi?

Slijedeći put kad zapališ za Amsterdam umjesto avionom ili automobilom razmisli o biciklu. Uštedjet ćeš brdo para, ostati u formi i pritom vidjeti sva čuda Europe. Naravno, osim ako se usput ne izgubiš. Biciklisti znaju kako treba izbjegavati prometne ceste, zaobilaziti gradove i birati putove s manje uspona. Uglavnom, klasične auto karte nisu od pretjerane pomoći biciklistima.

Gogle je prepoznao ovaj problem i 2010. godine u Americi i Kanadi uveo biciklističke rute na svoj sveprisutni Maps servis. Karta je ubrzo proširena sa stazama kroz mnoge europske zemlje, a ovaj tjedan pridružile su im se, između ostalih, Njemačka, Francuska i Poljska.

Biciklistički Maps funkcionira jednako kao i 'klasični' servis. Zelenom bojom označene su biciklističke staze, a servis će po potrebi 'izračunati' rutu od točke A do točke B. Biciklisti mogu koristiti i 'korak po korak' navigaciju, saznati od čega su napravljeni putovi pred njima, vidjeti visinsku razliku i gustoću prometa na cestama. Savršeno za planiranje podužeg biciklističkog izleta!

Eto, sad imaš još jedan razlog da obrišeš prašinu s bicikla i kreneš u istraživanje na dva kotača samo treba pričekati da Google ovu uslugu proširi i na Hrvatsku. Google, javi seeeeeee!

Izvor

Posljednja izmjena: 28.05.2013.
Možda će te zanimati i: