bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Bloody Mary, daiquiri i jedan gemišt
‹ Fun novosti

Bloody Mary, daiquiri i jedan gemišt 28.10.

Miješanje koktela je vještina koja graniči s umjetnošću. Pogoditi pravi omjer sastojaka znanje je koje se stječe s iskustvom. No, postoji i lakši način. Nabaviš The Monsiuera – robotskog barmena kojim se upravlja smartfonom i uživaš

The Monsiuer će pretvoriti tvoje tulume u prave fešte na kojima će se ekipa nagurati oko dotičnog robotiziranog barmena, a ti ćeš stajati sa strane odgovarajući na pitanja i praveći se važan. Naravno, samo ako prije toga iskeširaš 3.000 dolara koliko košta jedno, ovakvo čudo.

Riječ je o 'AI robotskom barmenu', kako ga nazivaju njegovi tvorci koji upravo skupljaju lovu na Kickstarteru. The Monsiuer zna kako smiksati više od 300 koktela, a na tebi je samo da napuniš osam kontejnera s pićem, ugrađenih u stroj, i da okreneš rundu.

Barmenom se upravlja putem ugrađenog zaslona osjetljivog na dodir ili pomoću priložene smartfon aplikacije. Kreneš doma s posla, The Monsiueru putem appa javiš da ti smiksa jedan martini i kad dođeš kući odmah s vrata trgneš jednu 'bondovsku'. No, ne pretjeruj. Barmen mjeri koliko si alkohola popio i procjenjuje kad si pretjerao te upozorava da u tom stanju ne sjedaš za volan.

Osim toga, The Monsiuer pamti što si sve pio tako da ti može sam preporučiti piće koje bi ti odgovaralo u datom trenutku. Aplikacija također mjeri razinu pića u kontejnerima te javlja lokalnom trgovcu da dofura novo punjenje nakon što staro, nekim čudom, ispari.

Kickstarter kampanja za The Monsiuera ide više nego uspješno i već je skupljeno više od traženih 100.000 dolara. Prve isporuke ovog futurističkog barmena trebale bi krenuti u travnju slijedeće godine. Taman da naručimo jednog pred sezonu tuluma na otvorenom. Ima tko 3 soma dolara viška? :)

Posljednja izmjena: 28.10.2013.
Možda će te zanimati i: