bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Bruce Willis NE tuži Apple
‹ Fun novosti

Bruce Willis NE tuži Apple 04.09.

Jučer si u skoro svim medijima mogao pročitati vijest kako će Bruce Willis tužiti Apple zbog neke frke oko iTunesa. Ništa nam nije bilo jasno i mudro smo pričekali da se slegne prašina da vidimo o čemu je točno riječ

Britanski tabloidi, a tabloidi su novine koje čitatelje privlače skandalima, lažima i sisama, jučer su se raspisali o tužbi koju Bruce Willis priprema protiv Applea. Navodno je stari, dobri Bruce bio, citiramo, "ogorčen činjenicom da prema sadašnjim uvjetima korištenja Appleovih iTunesa svi korisnici zapravo samo posuđuju pjesme i nikad nisu vlasnici kolekcije koju su skupili, pa nakon njihove smrti kolekcija postaje bezvrijedna".

Naši mediji odmah su preveli ovu vijest i raspalili je na naslovnicama. Ako nešto piše u 'Daily Mailu' i 'Sunu' onda mora biti istina, zar ne? Kao i mnogo puta do sad, ispostavilo se kako je riječ o novinarskoj patki. Emma Heming-Willis, supruga akcijskog junaka, putem svog Twitter profila opovrgnula je istinitost novinskih napisa. Bruce ima preča posla nego da brine o tome kome će pripasti njegove iTunes pjesme kad ga više ne bude. Uostalom, uvjereni smo da čovjek još uvijek ne razmišlja o oporuci, pa tek mu je 57 godina i odličnog je zdravlja!

No, bez obzira na još jednu tabloidnu laž, novinari Daily Maila su se slučajno uhvatili zanimljive teme. Što će se dogoditi sa svim našim digitalnim i virtualnim vrijednostima kad odemo u vječna lovišta? Ovo područje 'internetskog prava' još uvijek je prilično nedorečeno, a svaki servis ima svoja pravila.

Twitter, recimo, dozvoljava članovima obitelji da zatvore profil, ali ne dopuštaju pristup podacima. Facebook nudi mogućnost pretvaranja profila u virtualni spomenik dok Apple i iTunesi moraju poštovati pravila igre koja im određuje glazbena industrija, a ona kaže da bez obzira na medij (CD, iTunes, LP...), glazbu ne posjeduješ ti, već vlasnik autorskih prava, a ti si samo kupio dozvolu (licencu) za osobnu upotrebu.

Uglavnom, ako John McCain ne razbija glavu oko takvih stvari, nećemo više niti mi. No tko zna, možda će neki novi nastavak serijala 'Umri muški' nositi naziv 'Die Hard Fighting Apple'. Više o tome čitajte na našim portalima. :P

Posljednja izmjena: 04.09.2012.
Pitanja i komentari
  • Daemon 06.09.2012. 16:32
  • Nikom niš ne dam. Se bum z kiselinom polejal prije neg mernem. Kaj bu nešći imal nekaj mojega?!?
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)