bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Brzi i pernati
‹ Fun novosti

Brzi i pernati 09.12.

Kako bi utišao glasnog kućnog ljubimca student robotike iz Floride konstruirao je pravi mali, funkcionalni skuter. 'Bird Buggy', kako ga je nemaštovito nazvao, vozi papigu po kući, zabavlja je i, ono najvažnije, napokon joj je začepio kljun

Andrewa Graya, studenta inženjerstva na Sveučilištu Florida, njegova papiga dovodila je do ludila stalnim glasanjem. Pepper je vrištao i pravio urnebes kad na njega nisu obraćali pažnju. Andrew je pokušao sa zastrašivanjem, robotskim pištoljem na vodu koji se aktivirao na glasanje papige i zalijevao je, pa čak i s uređajem koji je Pepperu odgovarao istom mjerom. Ništa nije pomagalo, Pepper je sve ignorirao i dalje tjerao po svom.

Jedino što je donekle pomagalo bio je boravak Andrewa u istoj prostoriji s Pepperom. Pepper je velika ptica i letenje po kući ne dolazi u obzir pa se Andrew odlučio na izradu 'Bird Buggyja', malog skutera s platformom za papigu i joystickom kojeg ptica može držati u kljunu.

Pepper sad napokon može slobodno švrljati po kući i dvorištu. Buggy ima odbojnike za slučaj sudara s zidovima, stolicama i slično, a Andrew je ugradio i IC senzor koji također pazi da Pepper ne doživi bliski susret treće vrste s nekom preprekom. Skuter ima i kameru te vizualni sustav pomoću kojeg se sam vraća u 'docking station' kad su mu baterije pri kraju. A papiga? Pepper se pokazao nevjerojatno spretnim i sretnim u upravljanju skuterom. Pogledaj video ako nam ne vjeruješ:

 

Osim vožnje i uživancije, Pepper je napokon zašutio pa Andrew ima više vremena za učenje i spremanje diplomskog ispita. Više informacija o 'Bird Buggyju' i upute za izradu možeš pronaći ovdje. Ako kojim čudom imaš glasnu i razmaženu papigu, sad znaš što ti je činiti.

Izvor

Posljednja izmjena: 09.12.2012.
Možda će te zanimati i: