bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Cijeli Internet na jednoj slici
‹ Fun novosti

Cijeli Internet na jednoj slici 31.01.

Cure i dečki iz SYZYGY-a, agencije za digitalne komunikacije i marketing, smislili su odličnu foru. Utrpali su 20 naj internetskih događaja iz prošle godine na jednu sliku. Možeš li pronaći i prepoznati sve ono što je lani žarilo i palilo mrežom svih mreža?

Ekipa iz agencije teško izgovorljivog imena, SYZYGY, već treću godinu zaredom odaje dužno poštovanje Njegovom visočanstvu Internetu. Skupe se, promozgaju i sastave popis 20 naj internetskih događaja koji su obilježili proteklu godinu. Zatim angažiraju nekog umjetnika da im sve to pretoči u pravu slikovnu zagonetku. Ove godine izbor je pao na grafičkog dizajnera, slikara i ilustratora Sebastiena Ferauta. Feraut, ili umjetničkim imenom Niark1, poznat je po oku za detalje, a upravo su takvog umjetnika trebali u SYSZGY-u.

Niark1 je opravdao očekivanje i napravio pravu majstoriju od slike sa stotinama detalja. Na ovako bogatoj ilustraciji (klikni na fotku iznad) teško je primijetiti išta, ali ekipa odgovorna za 2012 - 20 Things That Happened on the Internet tvrdi da je u svom tom metežu skriveno 20 lako prepoznatljivih likova, događaja, memeova… iz prošle godine.

Mi smo odmah skužili da lik s konjskom maskom, koji pleše kraj kasetofona, vjerojatno predstavlja Pzyja i njegov Gangnam Style, a ostale fore još uvijek tražimo. Na službenoj stranici obećavaju kako će, svima onima koji ne otkriju sve tajne internetske ilustracije, 3. veljače pomoći davanjem 'hintova', a svi oni koji tweetaju sliku zajedno s hashtagom #20things ulaze u nagradnu igru i imaju šansu osvojiti potpisani 'limited edition' print.

Zagonetka, zabava i nagradna igra u jednom. Prava zanimacija za početak vikenda.

Posljednja izmjena: 31.01.2013.