bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Clone Zone – ovo moraš isprobati
‹ Fun novosti

Clone Zone – ovo moraš isprobati 23.04.

Nekad smo vjerovali svemu što smo vidjeli na televizoru ili pročitali u novinama dok danas triput provjeravamo kad nešto saznamo na netu. Kako i ne bi kad uz alate poput Clone Zonea možeš promijeniti bilo koju web stranicu i pritom se sjajno zabaviti :)

Godinama nam tupe kako je za izradu web stranica potrebno poznavanje HTML-a, PHP-a i silnih drugih kratica, snalaženje s dizajnom i serverskom tehnologijom te da taj posao nije za svakoga.

Wrong! Upoznaj Clone Zone – besplatan web servis koji će ti omogućiti da napraviš svoju verziju ama baš svake web stranice. Zašto? Pobogu, upotrijebi malo mašte. Da ponovimo – možeš fejkati tekst i fotke na svakoj web stranici. Kužiš sad?

Clone Zone su osmislili Slava Balasanov i Analisa Teachwort – dvoje umjetnika iz New Yorka. Nakon mjeseci rada i testiranja, svoj su projekt ovih dana napokon pustili u javnost i internet više nikad neće biti isti.

Kako bi pokazali kolika je moć njihove 'igračke', prvog su travnja napravili svoju verziju TechCruncha i mrtvi-ozbiljni objavili kako je njihov projekt dobio investiciju vrijednu 1,8 milijuna dolara. Mnogi su nasjeli na foru, a neke su velike tvrtke počele ozbiljno razmišljati o kupovini 'uspješnog' start-upa. 

Slava i Analisa svoj Clone Zone smatraju umjetničkom djelom, što zbog konceptualnih, što zbog pravnih razloga. Mi ga pak smatramo savršenim alatom za dobru zafrkanciju i već smo nasamarili hrpu ekipe s Fejsa pomoću ovakvih linkova. Hm, što bi mogli fejkati sljedeće?

CNN javlja kako su vanzemaljci sletjeli u Cistu Provo gdje upravo ispijaju kavu s mještanima? 24 sata pišu o kako Thompson glumiti Conana u novom fantasy spektaklu? Mashable javlja kako je će iPhone 7 raditi samo na bonbon mreži?

Ajmo po redu… :)

Posljednja izmjena: 25.04.2015.
Možda će te zanimati i: