bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
'Čudovište' izazvalo paniku u Kini
‹ Fun novosti

'Čudovište' izazvalo paniku u Kini 29.06.

Neimenovani je Kinez, za vrijeme šetnje u prirodi, snimio nekoliko fotografija nevjerojatnog stvorenja koje su izazvale neviđenu pomutnju i paniku na kineskim društvenim mrežama. Kako i ne bi? Pa pogledaj samo to čudo

Odeš s ekipom na šetnju u prirodi i vratiš se doma izbezumljen od straha. Upravo to se dogodilo jednom Kinezu nakon šetnje po šumi u pokrajini Huairou, sjeverno od Pekinga. Za vrijeme šetnje ugledao je čudno stvorenje kako pije vodu iz obližnjeg potoka.

Stvorenje je imalo neobično lice i duge uši, a nosilo je svojevrsnu suknju izrađenu od lišća. Šetač je napravio ono što bi i svatko drugi na njegovom mjestu, izvadio je mobitel i okinuo par fotki. No, tada ga je stvorenje ugledalo i dalo se u bijeg, baš kao i naš fotograf.

Po dolasku kući, uzbuđeni je Kinez postavio fotografije na Sina Weibo, najpopularniju društvenu mrežu u Kini. Očekivano, fotke su izazvale pravu pomutnju, ne samo na internetu, već i u kineskim medijima. Nagađalo se o čemu je riječ, javili su se kriptozoolozi, teoretičari zavjere i mnogi drugi neobični likovi, ali ubrzo se, jednako očekivano, ispostavilo kako ipak nije riječ o pravom čudovištu.

Naime, stvorenje je naprosto bio glumac koji je nedaleko od potoka sudjelovao u snimanju reklame za video-igru Guild Wars 2. Glumac predstavlja Asuru, jednu od rasa dostupnih u toj online igri. On je ožednio za vrijeme snimanja i odšetao do potoka, gdje je na njega naletjela skupina šetača.

Ubrzo su objavljene i fotografije s pravog snimanja kako bi se smirila javnost i zaustavile priče o čudovištima u šumama oko Pekinga.

Slučajnost ili nešto drugo? Iskreno, nama sve to 'smrdi' na dobar hoax i još bolju reklamu za Guild Wars 2.

Izvor

Posljednja izmjena: 29.06.2014.
Možda će te zanimati i: