bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Čuvaj se lopovske ruke
‹ Fun novosti

Čuvaj se lopovske ruke 29.10.

Smartphone nije igračka. Većina igračaka ne košta par tisuća kuna i ne koristimo ih 24 sata dnevno. Smartphone je skupocjena alatka koju treba čuvati, pogotovo dok se voziš podzemnom željeznicom

Krađa mobitela postala je dio naše svakodnevnice. Što je mob skuplji, veće su šanse da će ga netko pokušati 'popaliti' ili prisvojiti kad ga zaboraviš negdje ili kad ti ispadne iz džepa. Iako mnogi skupi mobovi imaju funkcije praćenje i lociranja niti lopovi nisu od jučer i uče kako zaobići i onemogućiti takve funkcije.

Na svu sreću, bezočne krađe u kojima lopov istrgne mob iz ruke i pobjegne rijetko se događaju, barem kod nas. Nešto drugačija situacija je u velikim gradovima koji imaju podzemnu željeznicu. Gužva i vlakovi s automatiziranim zatvaranjem vrata savršen su poligon za mračne tipove koji imaju mračne namjere. Jednu takvu krađu zabilježio je putnik metroa u Budimpešti.

Putnik je kriomice počeo snimati lopova, jer se ovaj ponašao sumnjivo. Sumnja se pokazala opravdanom, a lopov je odmaglio s smartphoneom u svega par sekundi. Upravo je nevjerojatno kako je lik savršeno tempirao trenutak kad će žrtvi istrgnuti mob iz ruku.

Ipak, ova priča ima 'happy end'. Video je postao pravi viralni hit u Mađarskoj, lopov je ubrzo identificiran i uhićen, a smartphone vraćen vlasnici. Bilo kako bilo, pripazite kad i kako koristite mob u sredstvima javnog prijevoza. Bolje biti siguran, nego...

Posljednja izmjena: 29.10.2012.
Pitanja i komentari
  • flyer26 29.10.2012. 11:17
  • Naslov videa sve govori...
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)