bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Cyber Valentinovo
‹ Fun novosti

Cyber Valentinovo 14.02.

Danas je Valentinovo, prilika da zlatari i cvjećari dobro zarade te da se neke veze napokon pretvore u nešto konkretnije. Nažalost, kod nas se nitko nije sjetio provesti opširnu anketu o Valentinovu, ali zato Ameri slično istraživanje rade svake godine

Čak šest milijuna Amera, prema istraživanju koje je proveo American Express, danas očekuje ili planira prosidbu. To bi bilo isto kao da se, na primjer, danas zaruči nekih 70.000 stanovnika Hrvatske. Samo iz ove brojke vidljiva je razlika između Valentinova kod nas i kod njih, s druge strane 'velike bare'. Ameri taj dan shvaćaju prilično ozbiljno dok je u Hrvatskoj Valentinovo samo prilika da se lijepom gestom ili malim darom zahvalimo voljenoj osobi. Baš kako bi i trebalo biti, zar ne?

Vratimo se Amerima. Više od dvije trećine (69 posto) Amerikanaca, kupit će voljenoj osobi poklon za Valentinovo, a u prosjeku će potrošiti 239 dolara. Većina (32%) bolju ili lošiju polovicu obradovat će cvijećem dok ih se 17 posto odlučilo za nakit. Iako je sve u znaku srčeka i romantike samo 35 posto žena smatra kako je Valentinovo važno za stabilnu vezu. Trećina ih taj dan doživljava kao zabavu, a 30% ispitanih pripadnica ljepšeg spola drži kako je Valentinovo precijenjeno.

No, kako živimo u digitalnim vremenima, čak 62 posto Amerikanaca umjesto čestitke odlučilo se izraziti ljubav putem društvenih mreža i mobitela. SMS-ovi te poruke na Fejsu omiljen su način da se nekom izrazi ljubav, a nakon toga slijede email i e-razglednice. Sedam posto ispitanika planira svoje osjećaje sažeti u manje od 140 znakova putem Twittera.

'Naše poimanje romanse i izražavanje bitno su se promijenili', kaže Melanie Backs iz Americana te dodaje: 'Svakodnevno objavljujemo sve i svašta o našim životima na društvenim mrežama, a ljubav nije nikakva iznimka'.

Svaka čast Fejsu, Twitteru i ostalim društvenim mrežama, ali mi ti preporučamo da budeš 'old school'. Kupi cvijeće, poklon ili čestitku i osobno zaželi 'Sretno Valentinovo' voljenoj osobi. I ne zaboravi na pusu. :)

Izvor

Posljednja izmjena: 14.02.2013.
Možda će te zanimati i: