bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Dobar zvuk za dobar dan
‹ Fun novosti

Dobar zvuk za dobar dan 19.05.

Dokazano je da opuštajući zvukovi pomažu kreativnosti, fokusiranju pa i boljem, te bržem obavljanju posla. Jednostavno staviš slušalice, pokreneš jedan od ovih online servisa i zaboraviš na sve do kraja radnog vremena

Imamo jednu dobru i jednu lošu vijest. Idemo prvo s onom lošom – sorry, danas je ponedjeljak. Sad kad smo te izbedirali, red je da te i oraspoložimo. Hajde, baci pogled kroz prozor. Što vidiš? Nema više oblaka, kiše i potištenih faca ljudi koji prolaze ulicom. Napokon, sunce! S druge strane, još uvijek je ponedjeljak i moramo se vratiti u urede, radionice, tvornice, učionice...

Većina nas voli raditi kad u pozadini svira muzika koja nam odgovara, ali jesi li znao da ćeš lakše 'preživjeti' radno vrijeme ukoliko slušaš prirodne zvukove, poput pucketanja vatre ili šuma valova? Za takvo što ne moraš paliti vatru kraj računala niti odnijeti stol do prve plaže. Dovoljno je pokrenuti jedan od brojnih servisa koji služe upravo opuštanju uz ugodne zukove.

Recimo, Soundrown nudi zvukova uz koje je milina raditi – zvukove iz coffee shopa, šum valova, pjev ptica, pucketanje vatre i rominjanje kiše. S obzirom na nedavne vremenske neprilike, kišu ćemo na neko vrijeme preskočiti.

myNoise je još bolji. Tu ćeš naći huk vjetrova, šum žitnog polja koje se njiše na povjetarcu, zvukove džungle, razne vrste sintetičkih zvukova, pa čak i šum ventilatora ili vlaka, ukoliko ti takve stvari pomažu da se opustiš i ufuraš u ono što radiš.

Jednako dobar je Noisli na kojem definitivno preporučamo da poslušaš zvukove iz šume, a cijelo bogatstvo ambijentalnih zvukova pronaći ćeš na Ambient Mixeru.

Odaberi neku zvuk, pusti ga i pokušaj raditi uz pjev ptica ili šum valova. Garantiramo ti da ćeš se osjećati bolje i smirenije te da će kraj radnog vremena doći brže nego inače. A onda, zbilja možeš izaći van i osjetiti pravo Sunce na svom licu, slušati prave ptice kako pozdravljaju kasno proljeće i uživati. 

Posljednja izmjena: 19.05.2014.
Možda će te zanimati i: