bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Dobra vila s Reddita
‹ Fun novosti

Dobra vila s Reddita 30.04.

Jennifer Moss nije tipična korisnica Reddita. Ne trola, ne spama i ne svađa se s neistomišljenicima. Ona Reddit čita kako bi pronašla ljude kojima treba pomoć, osobe poput Kayle Davis kojoj je hitno trebao donor za transplantaciju bubrega

Svaki dan 33-godišnja Jennifer Moss iz Georgije otvara Reddit u svom pregledniku kako bi pomogla nekom stranicu. Otac koji nema dovoljno novca da sinu plati školski izlet? Jennifer mu pošalje novac PayPalom. Trudnica se žali kako nema niti za povrće? Ona joj pošalje poklon bon.

'To što ih nikad nisam upoznala, ne znači da im ne treba pomoć', mirno objašnjava Jennifer.

Prije godinu dana Kayla Davis (26) na Redditu je postala poruku u kojoj moli za pomoć pri transplantaciji bubrega. Kayla ima bubrežnu bolest od djetinjstva, a zadnje je tri godine na dijalizi. Majka i brat nisu joj mogli donirati bubreg zbog zdravstvenih problema pa je Kayla u očaju odlučila potražiti darovatelja na Redditu.

Pogađaš, njenu je poruku pročitala Jennifer i bez imao ustručavanja poručila Kayli da će već sutradan otići na testiranje da provjeri može li joj donirati svoj bubreg.

Testovi su bili pozitivni i Jennifer je odlučila s riječi prijeći na djela. 'Imam nešto što treba drugoj osobi, a meni neće previše nedostajati', kaže Jennifer.

Transplantacija je uspješno obavljena i Kayle više ne mora na dijalizu. Napokon slobodna, sad planira položiti vozački, upisati fakultet i nastaviti sa životom. Usput se sprijateljila sa svojom dobročiniteljicom i otkrila da dijele puno toga zajedničkog, poput ljubavi prema psima i pizzi.

A Jennifer? Ona se udaje u rujnu i dalje svakodnevno posjećuje Reddit kako bi pronašla ljude kojima može pomoći.

Izvor

Posljednja izmjena: 03.05.2015.
Možda će te zanimati i: