bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Dobro jutro, Iphone
‹ Fun novosti

Dobro jutro, Iphone 31.03.

Mobitele punimo priključivanjem na strujnu mrežu, a mi ljudi svoje 'baterije' punimo drugačije – spavajući. No, za razliku od smartfona mi sanjamo dok se 'punimo'. Sada svoj san, zahvaljujući iOS appu, možeš pretvoriti u pravo, malo umjetničko djelo

Trećinu života provedemo u krevetu, a još toliko toga ne znamo o spavanju i o snovima. Čim zaspemo, naša podsvijest preuzima kontrolu nad tijelom i umom. Vrtimo se, sanjamo, čak i pričamo u snu bez da smo toga uopće svjesni. Ponekad upamtimo neki lijep san, ponesemo u stvarnost komadić zemlje snove koje se potom dugo sjećamo sa smiješkom i nostalgijom. Poznato je da su mnogi umjetnici upravo u snu dobili inspiraciju za umjetnička djela, ali ne bi li bilo fora kad bi umjetnička djela mogao stvarati dok spavaš?

ibis Sleep Art je iPhone aplikacija koja prati pokrete tvog tijela dok spavaš i pretvara ih u prava, mala umjetnička djela. App je potpuno besplatan, a nakon što ga preuzmeš, postavi alarm za buđenje unutar aplikacije, ostavi iPhone uključenim i stavi ga na madrac pokraj sebe. Zahvaljujući akcelerometru iPhone će registrirati tvoje pokrete, a aplikacija će ih pretvoriti u prekrasni, jedinstveni 'vatromet' sna.

Poželiš li podijeliti svoje snove sa svijetom app ti omogućava ti postaviš svoj 'sleep art' na Facebook i Twitter. Već smo rekli da je app besplatan i ništa te ne košta da ga isprobaš u noćima kad nemaš društvo u krevetu. No, nikako ne preporučamo spavanje u troje s Iphoneom - čujemo da je poprilično ljubomoran. :)

Posljednja izmjena: 01.04.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • zika 01.04.2013. 13:57
  • Iphone je zakon... A petica je savršena...
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)