bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Dog Street View
‹ Fun novosti

Dog Street View 14.09.

Eldad Hagar već godinama spašava pse lutalice s ulica Los Angelesa. Surfajući Google Street Viewom ugledao je tužnog psa kako leži na pločniku jedne ulice u LA-u i, naravno, odmah krenuo u akciju spašavanja

Mnogi od nas vole životinje, ali rijetki su ljudi poput Eldada Hagara. Ovaj 37-godišnji Amerikanac godinama krstari ulicama, parkiralištima i opasnim kvartovima Los Angelesa, a sve kako bi pronašao napuštene pse, uhvatio ih i udomio. Ovo 'uhvatio' nemoj shvatiti doslovno. Eldad ne koristi brnjice i lance, on pse pridobije psećim slasticama, ljubavlju i zagrljajima.

Eldad i njegova supruga Fiona počeli su spašavati pse prije osam godina. Ubrzo je njihova misija postala važnija od svakodnevnih obveza i 2008. bračni par Hagar osniva udrugu Hope For Paws. Edgar dnevno zna spasiti i do petnaestak pasa, a nakon što im pruže potrebnu veterinarsku pomoć, okupaju i srede ih, pronađu im novi dom, daleko od opasnosti i gladi.

Hagarovi su spasili na tisuće pasa, a većinu njihovih spasilačkih pothvata možeš vidjeti na YouTubeu. Jesi za malo suza? Onda pogledaj film o spašavanju ovih štenaca ili o spašavanju slijepe kujice Fione.

Eldad je nedavno spasio još jednog psa, a zanimljivo je da je nesretnu životinju naš hrabri spasitelj ugledao na Google Street Viewu. Stanovnici tog djela Los Angelesa tvrde kako je Sonya desetak godina živjela na ulici i pravo je čudo što je preživjela tako dugo. Naravno da je Sonyu naš junak brzo privolio da krene s njim, a za par dana tužni pas je pronašao sreću u novom domu.

I na kraju upozorenje! Iako Eldad nikada nije pročitao neku knjigu o dresuri, niti za sebe misli kako može šaptati psima, iza njega je ogromno iskustvo u ophođenju prema životinjama. 'Sto posto sam samouvjeren u to što radim i nakon što sam spasio na tisuće pasa još uvijek imam svih deset prstiju i čitav nos', kaže Eldad upozoravajući djecu da ne pokušavaju kod kuće to što on radi na YouTubeu.

Posljednja izmjena: 14.09.2012.