bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Dogecoin šakom i kapom
‹ Fun novosti

Dogecoin šakom i kapom 17.03.

Virtualni novac, poput Bitcoina, ima popriličnu vrijednost, pa ga svi koji su u tom điru skupljaju i čuvaju. Ne i Dogecoin! Ova valuta skoro je bezvrijedna te je korisnici poklanjaju bez beda. Na taj je način skupljeno i 40.000 dolara za pitku vodu u Keniji

Jedan bitcoin trenutno ima vrijednost od 625 dolara. Nema šanse da ti netko pokloni ijedan, a kamoli nekoliko tisuća ili milijuna kao što se to svakodnevno događa s potpuno drugačijom virtualnom valutom – dogecoinom. Naime, 10 dogecoina vrijedi tek jedan, jedini cent ili 5,5 lipa.

Nije neuobičajeno da korisnici ove valute jedan drugom poklanjaju na stotine, pa i tisuće dogecoina. Ovaj običaj potaknuo je mnoge uspješne akcije prikupljanja novca u dobrotvorne svrhe pa su tako prošli tjedan dogecoin korisnici prikupili 40 milijuna dogecoina ili 40.000 američkih dolara za bušenje bunara u istočnoj Keniji.

Pristup pitkoj vodi velik je problem u mnogim afričkim zemljama, a ovom dogecoin donacijom 240.000 stanovnika doline rijeke Tane dobit će bunare iz kojih će crpiti vodu za piće.

Ovo nije prvi put da su dogecion korisnici pokazali darežljivost. Već su pomogli jamajčansku bob posade te indijskog sanjkača na Olimpijskim igrama u Sočiju, a refundirali su i žrtve hakerske krađe dogeciona koja se dogodila krajem prošle godine.

Za razliku od ostalih virtualnih valuta, količina dogecoina nije, niti će biti ograničena. Baš poput pravog novca, dogecoin će se 'štampati' sve dok za njim postoji interes. Upravo je u tom tajna darežljivosti korisnika ove valute. Zašto čuvati i skupljati nešto čega nikad neće ponestati?

Izvor

Posljednja izmjena: 17.03.2014.
Možda će te zanimati i: