bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Doleti mi pivo, molim
‹ Fun novosti

Doleti mi pivo, molim 07.05.

Dolazi ljeto, a to znači i početak sezone glazbenih festivala na otvorenom. Obožavamo pjesmu i ples pod zvjezdama, još samo da nema gužve na šankovima kad ožednimo. Kad bi bar hladno piće padalo s neba, kao u Južnoj Africi

Ljeto je vrijeme kad dani postanu topliji, a pića hladnija, muzika je glasnija, noći kraće, a život ljepši. Mnogi od nas ljetne mjesece iskoristit će za tulumarenje na glazbenim festivalima širom Hrvatske. Ima nešto u koncertima pod vedrim nebom, osjećaj koji se ne može opisati već se mora doživjeti.

Naravno, od silne pjesme i plesa prije ili kasnije ožednimo, a onda slijedi probijanje kroz gužvu prema šanku, guranje ili čekanje u redu, mahanje i urlanje da se privuče pažnja zaposlenog osoblja, a sve to da bi nam na kraju umorni konobar, umornim glasom rekao: 'Piva više nema'. Been there, done that.

Ovaj problem specifičan je za koncerte širom svijeta, a ako je vjerovati organizatorima Oppikoppi festivala u Južnoj Africi, oni su ga napokon riješili. Naime, posjetiteljima Oppikoppija hladno pivo će donositi leteći roboti – dronovi!?

Posjetitelji festivala moći će naručiti pivo putem iOS aplikacije, a nakon narudžbe do njih će doletjeti dron koji će pivo spustiti – padobranom!? Leteći konobari koji hladno pivo spuštaju padobranom – znamo da zvuči nevjerojatno, ali u Oppikoppiju se kunu da je ovo istina.

Dronovima se trenutno upravlja ručno, a tvorci sustava se nadaju kako će do početka festivala, 8. kolovoza, leteće konobare usavršiti i omogućiti im potpuno automatiziran let i dostavu.

Sve ovo izgleda sjajno u priloženoj demonstraciji samo nam jedno nije jasno. Što ako se padobran ne otvori?

Posljednja izmjena: 07.05.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • Kvrga 07.05.2013. 18:32
  • I dođe neki rpalija od 2m i pokupi sve padobrančiće s pripadajućim pivama. Mislim da to kod nas ne bi funkcioniralo
  • 0 Odgovora
  • malabiljka 07.05.2013. 09:02
  • Jednostavnije je poslati curu da ti donese.
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)