bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Drugačiji Google Glass
‹ Fun novosti

Drugačiji Google Glass 17.05.

1.500 dolara, koliko košta pravi Google Glass, ti je previše za naočale bez obzira koliko tehnološki napredne bile? I nama je, pa smo potražili jeftiniju verziju. Našli smo je na Kickstarteru. Košta samo 25 funti, ali ima jedan, mali problem…

Google Glass je tek ovog mjeseca postao dostupan kupcima u SAD-u, a pitanje je kad će, i hoće li ikada, stići u naše trgovine. Kupiš li ga na nekom američkom web dućanu, platit ćeš i carinu pa se cijena ovih futurističkih naočala penje iznad 1.500 dolara, koliko inače koštaju.

Osim toga, svi ih traže pa sumnjamo da će im se cijena uskoro sniziti. Preostaju loše kineske kopije i ovo – Google Glass koji košta samo 25 funti.

Britanski komičar Shed Smova pokrenuo je Kickstarter kampanju na kojoj prodaje Google Glass u pravom smislu te riječi. Nisu naočale, već čaša ukrašena poznatim Google logoom. U svega par dana Shed je prikupio 1.200 funti što je više nego dovoljno da njegova kampanja završi uspješno.

No, teško da će se takvo što dogoditi, jer su Google čašu nanjušili novinari, a to znači da će je uskoro vidjeti i odvjetnici Googlea. Shed će ubrzo dobiti upozorenje da makne svoju verziju Glassa, ali on je na takvo što već navikao.

Naime, lani je napravio satiričku web stranicu Google Nigeria koju je morao ukloniti na zahtjev svemoćne korporacije.

Tvrdi kako ga ovaj put niti prijetnja tužbom neće zaustaviti: 'Slobodno mogu tužiti moju guzicu. Ako to naprave, pokrenut ću drugu Kickstarter kampanju kako bih skupio sredstva za troškove suđenja'.

Posljednja izmjena: 17.05.2014.
Možda će te zanimati i: