bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Facebook igra spasila život
‹ Fun novosti

Facebook igra spasila život 14.11.

Postoje tisuće i tisuće Fejs igrica. Većina ih nije vrijedna spomena, ali kad jedna takva igra spoji dvije obitelji i pomogne da se spasi jedan mladi život onda nam preostaje samo skinuti kapu, pokloniti se i reći: 'Svaka čast'

Facebook igra FarmTown za Lisu Miller iz Georgije bila je ugodna razbibriga sve dok nije počela chatati sa ženom iz Idahoa koju je upoznala putem igre. 'Počele smo chatati, zbližile se i ubrzo mi je počela pričati o svojoj kćeri, Tiffany', kaže Lisa objašnjavajući kako je počelo njeno prijateljstvo sa ženom udaljenom par tisuća kilometara.

Ispostavilo se da je Tiffany teško bolesna i da joj je potreban novi bubreg kako bi preživjela. Gospođa Miller počela je razgovarati s nesretnom djevojkom i nesebično joj odlučila pomoći. Slijedeće tri godine provela je u potrazi za spasonosnim bubregom, razgovarala s mnogim ljudima i uzaludno pokušavala pronaći odgovarajućeg darivatelja.

KCTV5

Nije joj palo na pamet da savršeni darivatelj živi s njom. Nakon bezuspješne potrage upitala je svog muža Chrisa bi li se on htio testirati da utvrde može li dati bubreg Tiffany. Chris je pristao, prošao testiranje i nakon toga nije niti trenutka dvojio da pokloni bubreg djevojci koju nikada nije upoznao. 'Zaslužila je bolji život', jednostavno je objasnio Chris. Operacija je zakazana za siječanj slijedeće godine i bude li sve u redu Tiffany će početi živjeti normalno, a obitelj Miller će spasiti jedan mladi život.

Facebook i FarmTown podsjetili su nas da društvene mreže postoje zbog nas, društva, ljudi, osoba, i da mogu poslužiti za mnogo toga dobroga. Društvene mreže ogledalo su naše osobnosti. Nemoj dozvoliti da se pretvore u banalnu oglasnu ploču za razmjenu jeftinih šala, napornih reklama i infantilnog online prepucavanja. Mogućnosti društvenih mreža neograničene su, a to vrijedi i za svakog od nas.

Izvor

Posljednja izmjena: 14.11.2012.