bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
FaceTime porod
‹ Fun novosti

FaceTime porod 12.08.

Prvotimac NFL momčadi Dallas Cowboysa, dao je sve od sebe kako bi prisustvovao rođenju sina. No, zapeo je na aerodromu, par tisuća kilometara od bolnice. Porod ipak nije propustio zahvaljujući iPhoneu i FaceTime aplikaciji

Uskoro kreće nova sezona u NFL-u, profesionalnoj ligi američkog nogometa. Nama prilično egzotičan sport, ali bolji poznavaoci se kunu kako je američki nogomet najnaporniji momčadski sport na svijetu. Klubovi cijelo ljeto provode na pripremama pa su tako Dallas Cowboysi iz Texasa otišli u svoj trening kamp na drugom kraju Amerike, u Los Angeles.

Prošlog je ponedjeljak jednog člana ekipe, Brandona Carra, iznenadio poziv trudne zaručnice za vrijeme treninga. Javila mu je kako je dobila trudove i da se požuri želi li prisustvovati porodu. Brandon je odmah odjurio na aerodrom, ali bilo je prekasno. Još se nije niti ukrcao na avion, a iz bolnice su mu javili da je njegova zaručnica već u rađaoni.

Srećom po Brandona, netko od bolničkog osoblja imao je iPhone, baš kao i Brandon. Uspostavili su videopoziv putem FaceTime aplikacije pa je sretni otac mogao gledati kako se odvija porod. Sve je završilo u najboljem redu i Brandon je postao tata malom Austinu.

'Vidio sam sve što sam trebao vidjeti', kaže Brandon. 'Vidio sam sve. Tehnologija je prekrasna stvar. Nekad ne možeš kontrolirati što će se dogoditi. Naprosto, moraš se prepustiti događajima, a ja sam ih iskoristio na najbolji mogući način'.

Nakon video prijenosa poroda, sretni se otac ukrcao na prvi zrakoplov kako bi vidio zaručnicu i sina. Proveo je dva dana u krugu obitelji i vratio se nazad na pripreme. 'Nisam uopće spavao, ali nije mi žao', izjavio je Brandon nakon povratka u momčad. 'Dobar je osjećaj biti tamo, vidjeti i dodirnuti prvorođenog sina. Još uvijek se privikavam na novu situaciju. Osjećam se blagoslovljeno', dovršava tamnoputi nogometaš.

Čestitke Brandonu, još samo da mu Apple uruči neki poklon u znak zahvale za besplatnu reklamu.

Izvor

Posljednja izmjena: 12.08.2013.
Možda će te zanimati i: