bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Fitmob – gibajmo se zajedno
‹ Fun novosti

Fitmob – gibajmo se zajedno 25.01.

Iako često kukamo kako nas Internet otuđuje, istina je da je mreža svih mreža samo sredstvo, a na nama je da odaberemo cilj. Sjediti cijeli dan za računalom ili upoznavati nove ljude pomoću internetskih servisa i družiti se s njima – izbor je samo tvoj

Ideš u teretanu? Otkrit ćemo ti malu tajnu industrije oblikovanja tijela. Vidiš, oni najviše vole klijente koji plaćaju članarinu u teretanama i fitness klubovima, a uopće se ne pojavljuju. Mnoge popularne teretane prodaju daleko više termina nego što imaju kapaciteta, jer znaju da će većina polaznika ubrzo odustati. Neki će nastaviti plaćati, doći jednom ili dvaput mjesečno i tako godinama. Savršene mušterije.

Slično je i u Americi, domovini fitnessa. Deseci milijuna Amera pokušavaju održati tijelo o odličnom stanju, a još ih toliko povremeno dolazi u teretane, nastojeći pronaći motivaciju i volju za ozbiljnije vježbanje. Upravo takvima je namijenjen Fitmob – novi web servis koji spaja vježbanje, druženje i Internet.

Fitmob je pokrenut u San Franciscu, a bazira se na jednostavnom konceptu vježbanja na otvorenom u društvu nepoznatih ljudi. Treninge raznih intenziteta i namjena vode certificirani instruktori, a održavaju se u parkovima, na plaži ili nekom sličnom javnom mjestu. Korisnici mogu odabrati između različite vrste vježbanja, od yoge do vježbi snage, a svi oni nose maštovita imena poput Weapons of Ass Reduction, Twerkout Conditioning ili Guru Gone Wild.

Dovoljno se registrirati na Fitmob web stranici, odabrati termin koji ti odgovara, unijeti broj kreditne i pojaviti se u zakazano vrijeme. Fora je u tome da uz više vježbanja, plaćaš manje. Pojaviš li se jednom tjedno naplatit će ti 15 dolara po terminu, 10 dolara po terminu za dva pojavljivanja, a za sve iznad toga platit ćeš samo 5 dolara.

Osim tjelovježbe, Fitmob postaje popularan i zbog prilike za upoznavanjem novih ljudi. Fitmob trenutno funkcionira samo u San Franciscu, ali u planu je ubrzano širenje na ostale američke gradove. Ne znamo kad će Fitmob do nas, ali nadamo se da će netko 'posuditi' ovu ideju i pokušati privući ekipu iz Zagreba da vježba na Savskom nasipu ili Splićane da se istežu na Marjanu. Alternativa je sjedenje pred kompom i pikanje po Fejsu. Choose one.

Izvor

Posljednja izmjena: 25.01.2014.
Možda će te zanimati i: