bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Foto studio u vrećici
‹ Fun novosti

Foto studio u vrećici 21.11.

Ruku na srce, fotke koje okidamo mobačima uglavnom se sviđaju samo nama i našim mamama. Okinuti pravu fotku zahtijeva vrhunsko oko, a niti profesionalna oprema nije na odmet. Oči imamo, još samo da negdje nabavimo jeftin foto studio…

Svi smo prošli foto faze u kojima smo bili uvjereni kako smo rođeni za fotografa. No, naše 'art' fotke neba, kore drveća i morskih valova nikoga nisu previše zanimale. Shvatili smo da profesionalno fotografiranje ipak nije za nas i okrenuli se prozaičnijim zanimanjima.

Ipak, nismo prestali fotkati, a uvjereni smo da isto vrijedi i za tebe. Ako ništa drugo, znamo okinuti vrhunski selfie i puknuti ga na Fejs. Veći problem predstavlja fotografiranje malih predmeta, poput mobitela, satova, igračaka i sličnih stvari koje svi dilamo na online oglasnicima i aukcijama.

Dobra fotografija podiže cijenu predmeta kojeg prodaješ, ali užasno je teško okinuti dobru fotku kad se u pozadini, na zidu, vidi goblen ranjenog jelena lopatara kojeg ti je baka poklonila za 18. rođendan. Strava od backgrounda, ali što ćeš kad boljeg nema. Ima, ima, kako da ne! Upoznaj FOLDIO – prijenosni foto studio za smartfon.

FOLDIO su 'skemijali' četiri dečka i jedna cura iz Orange Monkie studija u Los Angelesu. Kako i zašto Foldio? Evo što kažu: 'Ovo je prvi i jedini smartfon studio koji svakom omogućava da uslika vrhunske fotke. S Foldijom i smartfonom možeš snimiti fascinantne fotografije u tren oka.'

Ideja Foldija iznimno je jednostavna i funkcionalna. Jaka LED svjetiljka, sklopivi okvir i višebojne pozadine dovoljni su za stvaranje ambijenta fotografskog studija, bar kad su u pitanju predmeti koje možeš postaviti unutar okvira.

Projekt trenutno skuplja lovu na Kickstarteru i u par dana prikupljeno je preko 20.000 dolara, duplo više od traženih 10 somova. Cijena je prihvatljivih 34 dolara + poštarina. 

Posljednja izmjena: 21.11.2013.
Možda će te zanimati i: