bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
GeoGuessr – Street View zemljopisni kviz
‹ Fun novosti

GeoGuessr – Street View zemljopisni kviz 06.03.

Google je većinu online kvizova znanja učinio dosadnim. Čemu nešto znati kad odgovor možeš zguglati u nekoliko sekundi? Ipak, iako nam Google je pokvario internetske kvizove, njihov Street View omogućio nam je igranje GeoGuessra – neobične i nadasve sjajne igre u kojem moraš pogoditi gdje se nalaziš

Što bi napravio da te neka sila ovog trenutka, iz udobne stolice u kojoj čilaš, prebaci na neko drugo mjesto na svijetu? Bilo gdje. Trepneš očima i nađeš se na nekom blatnjavom putu, usred šume, a u daljini planine. Što ćeš sad?

Srećom, ovakvu avanturu ne moraš preživljavati u stvarnosti i riskirati susret s podivljalim sobom ili ruskim kamiondžijom na pustoj cesti usred Sibira već je možeš iskusiti igrajući GeoGuessr.

Ova besplatna igra koristi Street View kako bi te pritiskom na Single Player gumb prebacila na bilo koju cestu, put ili stazu kojom su prošle Google kamere. Na tebi je da skužiš gdje se nalaziš i klikom na kartu svijeta u donjem desnom uglu ekrana pokušaš pogoditi svoju lokaciju.

Prije nego daš konačan odgovor na pitanje 'Gdje se to, dovraga, nalazim?', možeš slobodno švrljati Street View cestama u pokušaju da pronađeš neki natpis, putokaz ili bilo kakav trag pomoću kojeg ćeš se moći orijentirati i razaznati na kojem si kontinentu.

Igra podržava i Challenge Mode u kojem se možeš natjecati s ostalim igračima i pritom naučiti puno toga o svijetu u kojem živimo. Tko zna, možda te GeoGuessr odvede u neki čaroban kraj koji ti se toliko svidi da na kraju odlučiš otputovati tamo for real.

Ofc, ne zaboravi poslati nam razglednicu. :)

Posljednja izmjena: 07.03.2016.
Možda će te zanimati i: