bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Glazba u ritmu ping-ponga
‹ Fun novosti

Glazba u ritmu ping-ponga 16.10.

Stolni tenis jedan je od rijetkih sportova kojeg svi znaju igrati. Ništa lakše od ping-ponga - nađeš se s ekipom, uzmeš reket u ruku i zabava može početi. Kao i u svakom sportu bolji će skoro uvijek pobijediti, ali to nije razlog da se ne zabavljaš ping-pongajući, pogotovo ako nabaviš ovakav stol koji će svirati u ritmu tvoje igre

Znaš ono kad vidiš nešto toliko jednostavno i briljantno da se upitaš kako se toga nitko prije nije sjetio? Mark Wheeler iz Seattlea osmislio je upravo takav gadget spojivši kontaktne mikrofone s reketima za stolni tenis.

Mikrofoni su povezani s Arduinom, skrivenim u starom radio prijemniku, Arduino je spojen na tv zaslon, a tu je i posebno napisana aplikacija koja sav ovaj hardveraj pretvara u stolni tenis u ritmu muzike. Pogledaj video pa će ti sve biti jasno:

Fora je u tome da Ping Pong FM, kako je Wheeler nazvao svoj izum, igraš u ritmu glazbe koju puštaš. Što je pjesma brža, i ti moraš igrati sve brže, a kad netko promaši lopticu zabava i muzika na trenutak prestaju.

Jednostavna i zabavna ideja koju, uz osnovno znanje iz programiranja i elektronike te nešto love, i ti možeš pretvoriti u stvarnost. Zamisli samo sljedeće ljeto uz dobru ekipu, roštilj i ovakav stol za ping-pong. Neprocjenjivo.

Izvor

Posljednja izmjena: 17.10.2016.
Možda će te zanimati i: