bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Google Glass na NBA draftu
‹ Fun novosti

Google Glass na NBA draftu 30.06.

U Googleu su smislili mudru marketinšku strategiju i hrpu svojih, 'pametnih' naočala podijeliti poznatim, slavnim i onima do čijeg se mišljenja drži. Svoj Google Glass košarkaš Victor Oladipo hrabro je nabio na nos i ponio na NBA draft

NBA draft održava se svake godine, a na njemu NBA momčadi biraju nove igrače. Prednost imaju ekipe koje su prošlu sezonu završile na dnu poretka, a izbor pravog igrača na draftu može značiti povratak franšize na vrh. Niti jedan košarkaš ne može u NBA bez da se prijavi na draft i taj događaj izaziva ogromnu medijsku pozornost u Americi, ali i u svijetu.

Ovogodišnji draft održan je u četvrtak u New Yorku, a na njemu je kao prvi pick (izbor) drafta izabran Kanađanin Anthony Bennett, dok je nama puno zanimljiviji drugi pick, šuter sa sveučilišta Indiana – Victora Oladipa.

Naime, Victor je bio dovoljno hrabar pa da se na svečanosti pojavi s Google naočalama na faci. Nije trebalo dugo pa da organizatori primijete neobične Victorove naočale. Zamolili su ga da ih skine, što Victora čini prvim profesionalnim sportašem kojemu je zabranjeno nošenje Google Glassa. Prvim, ali sigurno ne i zadnjim.

No, bilo je već kasno. Victor je u tri dana snimio na stotine fotki i videa. 'Bilo je ludo', kaže Victor. 'Iskustvo kakvo se doživi samo jednom u životu. Drago mi je što će i svi ostali moći vidjeti stvari iz moje perspektive'.

Mladi je košarkaš naočale nosio puna tri dana, a trebalo mu je svega desetak minuta da se navikne na novi gadget. Kaže kako mu se svidio osjećaj kao da snima vlastiti show, a u većini filmića koje je snimio publici objašnjava kako se osjeća i kako se priprema za veliki dan: 'Snimio sam video prije spavanja, onda sam snimio jedna kad sam se probudio. Snimio sam filmić dok su me šišali, dok sam se oblačio, takve stvari', oduševljeno priča Victor.

Nažalost, NBA liga nije mu dozvolila da nosi Glass u trenutku kad ga je komesar David Stern prozvao kao drugog košarkaša te večeri pa nismo mogli vidjeti njegovo uspinjanje na pozornicu i stisak ruke s komesarom. No, Glass je čudna, nova 'biljka', a NBA ne voli takve stvari. Uostalom, što očekivati od lige koja propisuje kako se košarkaši moraju odijevati na svečanostima i piše kazne onima koji obuku neodobrene majice.

Nakon iskustva s Glassom, Victor planira kupiti nekoliko primjeraka revolucionarnog gadgeta. 'Trebam bar pet komada, različitih boja. Crni i plavi, to su boje Orlando Magica, mog novog kluba, a nakon toga bijeli i srebrni Glass', kroz smijeh priča Victor.

Još kad bi mu dozvolili da Google Glass nosi za vrijeme utakmice. Ustvari, zašto svi košarkaši ne bi imali Google naočale, a mi bi onda, za vrijeme direktnog prijenosa, mogli birati s čije ćemo face pratiti utakmicu? Takvo što još bi bolje funkcioniralo u nogometu. Zamisli, igra repka, a ti gledaš tekmu kroz Mandžukićev Google Glass. Mrak!

Izvor

Posljednja izmjena: 30.06.2013.
Možda će te zanimati i: