bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Google Maps na Mjesecu i Marsu
‹ Fun novosti

Google Maps na Mjesecu i Marsu 07.08.

Odeš na Google Maps, odabereš koji planet te zanima i kreneš u istraživanje. Osim stare, dobre Zemlje na Googleovom kartografskom servisu sad možeš pregledavati i površine Mjeseca te Marsa

Svi smo kao klinci sanjali kako ćemo postati astronauti i istraživati druge planete. Eto, želja nam se nije ispunila pošto hrvatski svemirski program zadnjih 50-ak godina pomalo šteka. Kad već ne možemo poletjeti gore, tu je Google koji nam je pomoću svojih karti omogućio virtualno istraživanje najbližih nebeskih tijela.

Naime, sad možeš pomoću web preglednika 'otputovati' na Mjesec i Mars te istražiti njihovu površinu. Zaljubljenici u astronomiju znau da je ovakvo što i prije bilo moguće, zahvaljujući Google Earth aplikaciji, ali sad je ova opcija dostupna i putem weba.

Kako do Marsa ili Mjeseca? Otvoriš Google Maps, klikneš na Zemlju u donjem, lijevom kutu i potom maksimalno odzumiraš kameru. Na dnu ekrana pojavit će se Zemlja, Mjesec i Mars. Odaberi nebesko tijelo koje želiš i kreni s istraživanjem.

Naravno, postoji i jednostavniji način. Klikni ovdje ako želiš vidjeti kako izgleda površina Mjeseca, a ovdje možeš istražiti 'crveni planet'.

Uživaj i javi nam ukoliko spaziš nekog Marsovca kako ti maše.

Izvor

Posljednja izmjena: 07.08.2014.
Možda će te zanimati i: