bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Hajde da se emojiramo
‹ Fun novosti

Hajde da se emojiramo 30.06.

Zaboravi na postove, tvitove, pinove i sve ostalo. Uskoro ćeš s ekipom, zahvaljujući novoj društvenoj mreži Emojli, moći komunicirati isključivo emoji ikonama. Kažu da jedna slika vrijedi tisuću riječi. Koliko onda vrijedi jedan emoji?

Odavno smo navikli na emotikone poput :), :( ili ^^. Koristimo ih prilikom online komunikacije kako bismo poruci koju šaljemo dali pravo značenje. Za razliku od nas, Japanci su odavno prerasli emotikone i već 15-ak godina služe se emoji ikonama.

Emoji je osmislio Shigetaka Kurita, zaposlenik japanskog DoCoMo telekoma kako bi tinejdžere privolio na korištenje DoCoMo mobilne mreže. Njegov je tim osmislio 176 različitih karaktera, inspiriranih manga stripovima, a ostalo je legenda. Emoji ikone ubrzo se osvojile Japan, pa Aziju, a zadnjih godina njihova je popularnost dosegla globalne razmjere.

Korisnici emojija kao da pišu nekim svojim jezikom, kojeg neupućeni ne razumiju, pa ne čudi da je najavljena i prva emoji društvena mreža - Emojli. 'Znamo što mislite – to je satira, nitko normalan ne bi napravio takvo što', kažu Matt Gray i Tom Scott, tvorci Emojlija, te dodaju, 'E pa, nije satira i napravili smo to!'

Matt i Tom su za početak napravili mobilnu verziju svoje društvene mreže, a ako stvar uspije, proširit će se i na ostale platforme.

Potencijalni korisnici već se mogu registrirati na Emojliju kako bi rezervirali korisničko ime koje, također, mora biti 'napisano' emojijima.

Inače, ovdje možeš vidjeti popis 'službenih' emoji ikona koji se konstantno osvježava. Uskoro će podužem popisu biti dodano 250 novih emojija, a nije daleko dan kad će većina svakodnevnih riječi imati svoju emoji ikonu.

Fora, ali mi još uvijek više preferiramo stara, dobra slova.

Izvor

Posljednja izmjena: 01.07.2014.
Možda će te zanimati i: