bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Halt, Fejsbuče!
‹ Fun novosti

Halt, Fejsbuče! 30.07.

Znate kako Facebook inzistira na tome da svi korisnici na svojim profilima koriste isključivo prava imena i prezimena. Ideja nije loša, ali problem je u tome što takav zahtjev nije utemeljen u europskom zakonodavstvu. Prvi su se pobunili, pogodili ste, Nijemci

Ovaj će tjedan dioničari Facebook sigurno nastojati što prije zaboraviti. Prvo je objavljeno kako je dobit tvrtke pala za 9 posto, a ubrzo je uslijedio novi udarac. Naime, iz njemačke savezne agencija za zaštitu osobnih podataka u Hamburgu priopćeno je da Facebook ne može jednostrano mijenjati odabrana imena korisnika ili tražiti osobne iskaznice na uvid.

Ovakva odluka posljedica je pritužbi jedne njemačke korisnice Facebooka kojoj je račun blokiran zbog korištenja pseudonima.

Vlasti u Njemačkoj tvrde da je tjeranje korisnika na korištenje pravog imena kršenje prava na privatnost pojedinca.

Iz Facebooka su očekivano odgovorili da su razočarani odlukom njemačkih vlasti i da su sudovi već ocijenili kako je odluka o zabrani pseudonima u skladu s europskim zakonima.

'Korištenje pravih imena na Facebooku štiti privatnost i sigurnost korisnika jer tako znaju s kime dijele svoje objave i s kime se povezuju', kazali su iz Facebooka.

S nestrpljenjem čekamo novu rundu borbe između Facebooka i njemačkog zakonodavstva. Poznavajući ih, mi se kladimo na Nijemce.

Izvor

Posljednja izmjena: 31.07.2015.
Možda će te zanimati i: