bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Happy Hour virus
‹ Fun novosti

Happy Hour virus 18.11.

Navikli smo na oprez kraj bezbroj računalnih virusa koji vrebaju na internetu. No, ponekad se pojavi 'virus' koji može biti koristan, pogotovo ako tražiš izliku da ranije zbrišeš s posla i stigneš na početak Happy Houra u omiljenom kafiću

Ekipa iz američke tvrtke TDA_Boulder odlučila je na neobičan način pomoći svima onima koji traže razlog da ranije zbrišu s posla. Na web stranici www.happyhourvirus.com nude tri različita, računalna 'kvara'. Vlasnici Mac računala mogu izabrati opciju Kernel Panic, Windows ekipa radije će odabrati svima dobro poznati Blue Screen of Death, a i jedni i drugi mogu naprosto kliknuti na drugu opciju koja će 'pokvariti' monitor.

Naravno, Happy Virus ustvari nije virus, niti će uništiti računalo. Riječ je o vještim imitacijama pravih, računalnih kvarova koje se mogu prekinuti jednostavnim pritiskom na Esc tipku.

Upitani koja je svrha Happy Virusa, iz TDA_Bouldera odgovaraju: 'Naša je filozofija da svi bolje radimo, ako ostvarujemo ravnotežu između posla i života. No, takvo što nije lako u današnjoj, korporativnoj kulturi. Iskoristite Happy Hour virus kako bi ranije otišli s posla i uživali u društvu prijatelja i obitelji. Svjesni smo da takvo ponašanje može naštetiti tvojoj produktivnosti, ali to je rizik kojeg smo spremni preuzeti umjesto tebe.'

Lijepo sročeno, ali nekako sumnjamo da će Ameri preuzeti odgovornost kad te uhvate kako koristiš Happy Hour. Informatički lumen u firmi kojoj radiš brzo će prokljuviti kakav je virus u pitanju. No, to ne priječi da pokreneš Happy Hour na zaslonima računala kolega i kolegica s posla, naravno, dok ne gledaju i da uživaš u spektaklu. :) 

Posljednja izmjena: 18.11.2013.
Možda će te zanimati i: