bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Hi-tech bakica
‹ Fun novosti

Hi-tech bakica 13.10.

Sjećaš se kad si napravio prvi profil na Fejsu? Sumnjamo, bilo je to poprilično davno, a pritom sigurno nisi imao probleme kao 114-godišnja Ann iz Minnesotte. Vitalna bakica nije mogla niti unijeti točan datum svog rođenja

Anna Stoehr iz Minnesote nedavno je proslavila 114. rođendan. Prvi je put dobila rođendanske čestitke i putem društvene mreže. Rodbina i prijatelji poželjeli su joj sve najbolje preko Facebooka kojem se bakica nedavno pridružila.

No, prilikom registriranja na popularnoj društvenoj mreži morala je unijeti krivi datum rođenja. Naime, Facebook iz nekog razlog ne dozvoljava odabir godina prije 1905. kod ispunjavanja profila, pa Anna nije mogla postaviti pravu godinu svog rođenja – 1900.

Stani malo! Prije nego nastavimo, zamisli koliko je baka Anna živjela i što je sve vidjela. Imala je 14 kad je počeo 1. svjetski, a već je bila u srednjim godinama kad je završio Drugi svjetski rat. Dok je Neil Armstrong šetao Mjesecom ona je bila na pragu osmog desetljeća života. Vidjela je rađanja i umiranje carstava, proživjela je cijelo 20. stoljeće i uživo prisustvovala nevjerojatnom razvoju tehnologije.

Upravo je tehnologija najveća razbibriga vitalne starice. Naime, osim Facebook profila bakka Anna ima i iPad te pametni telefon. Za tehnologiju se počela zanimati kad je upoznala trgovca koji je njenom 85-godišnjem sinu prodao mobitel. On se sprijateljio sa staricom i sad je redovno podučava kako da koristi gadgete te što sve može pronaći na internetu.

Unatoč tome što baka Anna priznaje kako je naučila puno toga na internetu, nas mlađe podsjeća da se najvažnije stvari ne mogu pronaći na Googleu već da ih moramo doživjeti i proživjeti osobno.

Izvor

Posljednja izmjena: 13.10.2014.
Možda će te zanimati i: