bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Hoćemo GTA V sad i odmah!
‹ Fun novosti

Hoćemo GTA V sad i odmah! 10.07.

Dugoočekivani nastavak kultnog Grand Theft Auta samo što nije. Početak prodaje zakazan je za 17. rujna. No, tko će izdržati još dva mjeseca pogotovo nakon što smo vidjeli novi trailer koji obećava slobodu i igrivost kakvu nismo mogli niti zamisliti?

Grand Theft Auto IV, u kojoj je glavnu ulogu imao naš čo'ek Niko Belić, igrali smo prije pet godina. Uf, kako vrijeme leti! Nakon 'četvorke', tvorci kultnog GTA serijala bacili su se na izradu slijedećeg nastavka koji će, napokon, u prodaju 17. rujna. U međuvremenu, informacije o novom GTA stizale su na kapaljku. Znali smo samo kako je radnja igra smještena u virtualnu Kaliforniju, da će svijet u kojem se igra odvija biti veći nego ikad te da će novi GTA imati ne jednog, već tri glavna lika.

Rockstar je jučer napokon prekinuo svojevrsnu medijsku blokadu i objavio trailer za GTA V. Nismo očekivali previše, uostalom, vidjeli smo i odigrali sve što vrijedi, ali nakon gledanja trailera shvatili smo da smo bili u krivu. Još uvijek se posipamo pepelom i gledamo trailer 54 put, pokušavajući ubrati sve što nas čeka u igri koja će nas, nesumnjivo, zabavljati mjesecima.

Svi koji su igrali GTA znaju da je najveći gušt otkrivati nove stvari i nove zanimacije u virtualnom svijetu igre. U 'četvorci' smo mogli kuglati s Nikom i njegovim napornim bratićem te izlaziti na sastanke s djevojkama dok smo u San Andreasu mogli bildati glavnog junaka CJ-a te igrati košarku i biljar s njegovom ekipom. Uobičajeno je da u svakoj GTA igri možeš gledati virtualni tv, igrati arkadne igrice te, naravno, slušati odličnu glazbu dok se voziš. Rockstar je ovaj put otišao korak dalje pa ćemo, sudeći prema traileru, u 'petici' moći učestvovati u biciklističkim utrkama, roniti, igrati golf, trgovati na burzi…

Tri glavna lika vodit će svoje virtualne živote, a ti ćeš u svakom trenutku moći preuzeti kontrolu nad jednim od njih. Štoviše, na tebi je da organiziraš pljačke i druga virtualna nedjela koja onda sva tri protagonista zajedno sprovode u djelo. Zaštitni znak serijala, brojna vozila i luda jurnjava, i dalje je tu, a u Rockstaru tvrde kako su posebnu pažnju posvetili 'gunplayu' tj. mehanizmu borbe koji je u prijašnjim igrama bio prilično krut i nerealan.

Pogledaj trailer i zaokruži 17. rujna u svom kalendaru. GTA V izlazi za PS3 i Xbox 360, a sigurni smo da će ubrzo slijediti i PC verzija. U međuvremenu, skini Vice City ili GTA 3 za svoj smartfon i tako skrati čekanje do izlaska Grand Theft Auta V. 

Posljednja izmjena: 11.07.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • partwish 10.07.2013. 19:35
  • Ukoliko ne izađe PC verzija, ubit ću se!
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)