bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
I Bog napušta Twitter
‹ Fun novosti

I Bog napušta Twitter 17.02.

Nije tajna da je Twitter u krizi. Broj korisnika stagnira, neki tvrde da čak i pada, jednako kao i cijena dionice, a sad je i @TheTweetOfGod objavio kako prestaje koristiti Twitter. Poznati tviteraš, s više od 2,29 milijuna followera, više nas neće zabavljati sa svojim duhovitim i sarkastičnim tvitovima :(

Ogorčen ograničenošću Twittera kao medija te sve većem broju trolova koji ga gnjave bez prestanka, Bog je odlučio napustiti Twitter. Naravno, nije riječ o bogu iz neke od religija već se iza Twitter računa @TheTweetOfGod skrivao David Jevarbaum.

Ovaj scenarist od 2010. zabavljao je tviterašku sferu pod nadimkom God (Bog) i u međuvremenu stekao brojne poklonike. 'Božji' tvitovi o životu, nogometu i ostalim važnim stvarima poslužili su mu kao inspiracija za pisanje knjige i postavljanje predstave na Broadwayu.

Iako je u šest godina prikupio nekih 2,3 milijuna pratitelja, on od početka prati samo jednu, jedinu osobu na Twitteru – Justina Biebera.

Javerbaum je razloge prestanka izigravanja Boga na Twitteru otkrio u intervjuu za radio stanicu KPCC: 'Sve to uzima mi previše vremena i mentalne volje. Ima važnijih stvari koje bih volio raditi u životu, a nedavni hack mog Twittera bila je kap koja je prelila čašu'.

'Dugo sam razmišljao o tome da napustim Twitter i onda se dogodilo to hakiranje. Isto jutro i Stephen Fry je objavio kako napušta Twitter, a tog je dana umro i Scalia (op. a. sudac američkog Vrhovnog suda).'

I upravo je odlazak konzervativnog suca Scalije, deklariranom ljevičaru Javerbaumu dao priliku za oproštajni 'božji' tvit:

Izvor

Posljednja izmjena: 18.02.2016.
Možda će te zanimati i: