bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
I muhe tvitaju, zar ne?
‹ Fun novosti

I muhe tvitaju, zar ne? 18.04.

Tvitam je, tvitaš ti, tvitamo svi… Zaluđenost Twitterom ne poznaje granice pa nas nimalo nije začudilo kad smo saznali da i muhe tvitaju. Ne vjeruješ? Onda pročitaj i pogledaj ovo…

Američki umjetnik David Bowen opsjednut je kukcima, pogotovo muhama. Ne pitaj, ni nama nije jasno kako netko može biti toliko očaran tim dosadnim, napornim insektima da im posveti ne jednu, već dvije umjetničke instalacije. David je prije pet godina osmislio stroj kojeg pokreće kolonija muha, a sad je otišao korak dalje – naveo je muhe da tvitaju!?

Unutar velike, plastične kugle, smještene u jednoj galeriji u Briselu, nalazi se kolonija muha. Muhe imaju obilje hrane i vode, a dosadu ubijaju tipkajući na tipkovnici koja se također nalazi s njima u kugli. Kamera snima tipkovnicu, a poseban softver pamti na koju je tipku muha sletjela. Nakon što muhe 'otipkaju' 140 znakova, šalje se tvit u stvarnom vremenu na @flycolony.

Nažalost, još nitko nije skužio kojim to jezikom govore muhe, pa će tvitovi poput --0---=-=-[=-][=-][=-]=]=]=]]]]]]]]]]]]] zauvijek ostati misterijem. Inače, @flycolony ima više od 3.600 followera, a pritom nikog ne prate. Kulerske neke muhe. 

Izvor

Posljednja izmjena: 18.04.2013.
Možda će te zanimati i: