bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Igra društvenih prijestolja
‹ Fun novosti

Igra društvenih prijestolja 09.04.

Dočekali smo početak četvrte sezona 'Igre prijestolja' i nastavak avantura Jona Snowa, Ayre, Tyriona i ostalih likova koje volimo ili mrzimo, a najčešće je u pitanju nešto između. Naravno, uspjeh serije mnogi koriste za privlačenje pažnje. Recimo, HootSuite…

Društveni mediji i 'Igra prijestolja' nemaju previše sličnosti, osim što volimo i jedno i drugo. Srećom, postoji puno kreativnija ekipa koja je skužila kako 'spojiti' društvene mreže i kultnu tv seriju pomoću efektnog videa, a sve to umotati u prikrivenu reklamu.

HootSuite je alat za upravljanje društvenim mrežama kojeg, navodno, koristi više od 8 milijuna korisnika. Sve društvene mreže koje koristiš možeš objediniti pomoću HootSuitea, upravljati s njima, uspoređivati ih i raditi sve što ti padne na pamet – baš poput tvojeg, malog kraljevstva. Ova analogija vjerojatno je pala na pamet i ekipi iz HootSuite prilikom izrade infografike pa potom i A Game of Social Thrones videa.

Video je kopija špice poznate nam serije, samo što umjesto grbova i oznaka Starkova, Lannistera i ostalih protagonista Igre prijestolja, ovdje vidimo logoe Facebooka, Googlea, Twittera i ostalih velikih društvenih mreža.

Sličnosti postoje – u Westerosu ne biraju sredstva kako bi ostvarili cilj, a sredstva se ne biraju niti u bespoštednoj online borbi za korisnike. Protagonisti Igre prijestolja eliminiraju neprijatelje i pokušavaju pridobiti saveznike, dok velike društvene mreže ovo rade na civiliziraniji način – kupovinom tvrtki koje ih ugrožavaju ili koje im mogu pomoći u daljnjem širenju.

Uglavnom, da ne lupetamo reda radi, pogledaj video kojeg je režirao Evan Aagard, animirao Clement Morin, a originalnu muziku napisao je Etienne Forget.

Izvor

Posljednja izmjena: 09.04.2014.