bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Igra mi je kamen
‹ Fun novosti

Igra mi je kamen 28.06.

U zadnje su vrijeme među gamerima sve popularnije raznorazne simulacije. Simulira se sve – od svemirskih brodova do koza pa nas nije začudilo kad smo saznali da će se uskoro u prodaji pojaviti i Rock Simulator

Jedna od najpopularnijih video igara u Njemačkoj je Farming Simulator. Igra u kojoj voziš traktore, kombajne i sličnu mehanizaciju, te se baviš održavanjem virtualne farme, svojim je tvorcima donijela milijune eura. Najzanimljivije je to što igru najviše igraju pravi poljoprivrednici! Njemački farmeri u slobodno vrijeme svoje traktore rado zamijene s mišom i tipkovnicom te svoje vještine iskazuju u video igri.

Jasno nam je da mnogi ljudi rade posao koji vole, pa zašto se onda ne bi i zabavljali obavljajući isti posao u virtualnom svijetu? No, nikako nam nije jasno zašto su mnogi poludjeli za Goat Simulatorom, igrom u kojoj upravljaš kozom? Goat Simulator je napravljen kao šala, ali ogromno zanimanje ponukalo je tvorce da komercijaliziraju igru.

Istra priča ponavlja se ovih dana s Rock Simulatorom. 'Počelo je kao parodija', kaže Ryan, tvorac Rock Simulatora, 'No, nakon sjajnih reakcija, krenuli smo u izradu prave igre'.

Inače, Rock Simulator je, kao što mu i ime kaže, simulacija kamena. U igri ćeš moći promatrati razne vrste kamenja 'u prirodnim okruženju, širom svijeta'.

Naravno, mnogi su igru shvatili kao šalu pa na Steam Greenlight stranici Rock Simulatora korisnici pitaju hoće li igra imati multiplayer, DLC, a jedan čak tvrdi kako nije riječ o pravoj simulaciji jer nema pogled iz prvog lica.

Ryan kaže kako će beta verzija igre biti dostupna za nekoliko tjedana pa ako kojim slučajem u životu nemaš raditi što pametnije od zurenja u kamenje…

Izvor

Posljednja izmjena: 28.06.2014.
Možda će te zanimati i: