bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Igranjem do životnog opredjeljenja
‹ Fun novosti

Igranjem do životnog opredjeljenja 24.07.

Oduvijek si htio postati astronaut, a ne kuhar? A ti si željela biti balerina umjesto vozačice tramvaja? Znali ste da možete, ali vas nitko nikad nije slušao? Trk na App Store, preuzmi igru Balloon Brigade i dokaži im za što si uistinu rođen

Javljanje na natječaje za posao kod nas je praktički nacionalni sport. Svi smo se javljali, neki se još uvijek javljaju, a natječaji se uglavnom svode na testove i razgovore da bi na kraju posao dobio netko tko nema veze s poslom, ali ih ima na drugim mjestima. No, nije svugdje tako. U privatnim tvrtkama posao obično dobivaju oni najsposobniji, a isto vrijedi i na Zapadu. Pravedno, ali kako odabrati najsposobnije iz prave gomile kandidata?

Guy Halfteck, vlasnik tvrtke Knack, tvrdi da zna kako! Guy se 2010. javio na natječaj za sjajno plaćen posao u jednom investicijskom fondu da bi, nakon serije testova i intervjua, bio odbijen. Razljutio se, osnovao Knack te zaposlio tim sastavljen od psihologa, neurologa i dizajnera video igara. Pred njih je postavio cilj – osmisliti način ocjenjivanja strateškog razmišljanja, kreativnosti i učinka pod pritiskom. Drugim riječima, osmisliti nov način procjene kandidata za pojedini posao.

Nakon tri godina rada, ekipa lumena je stvorila Balloon Brigade – igru za koju tvrde kako pomoću patentiranih algoritama može procijeniti koji su ti talenti, crte osobnosti i u kojoj bi branši najbolje funkcionirao. Igra je, na prvi pogled, vrlo jednostavna i podsjeća na Angry Birds. Umjesto svinja gađaš plamena čudovišta, umjesto jaja spašavaš mala, slatka stvorenja, a umjesto ptica ispucavaš balone napunjene vodom.

No, što dalje igraš vidjet ćeš da Balloon Brigade nije toliko jednostavan kao što se čini. Postoji više vrsta balona koji se ponašaju drugačije i igra ubrzo postaje pravi test brzog donošenja pravilnih odluka. Algoritam koji se skriva iza Balloon Brigadea bilježi svaki tvoj pokret i sve što napraviš utječe na konačnu ocjenu.

Igru su već počele koristiti velike tvrtke, poput Shella, za lov na talente, a ako se i ti želiš iskušati i vidjeti za što si rođen, Balloon Brigade možeš besplatno preuzeti na iOS App Storeu. Danas Balloon Brigade, a sutra balet u svemiru – ne znaš dok ne probaš.

Izvor

Posljednja izmjena: 24.07.2013.
Možda će te zanimati i: