bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Internet ga doveo kući nakon 23 godine
‹ Fun novosti

Internet ga doveo kući nakon 23 godine 18.05.

Dječak, danas odrasli čovjek, otet prije 23 godine u Kini, napokon je pronašao svoj pravi dom i biološke roditelje. Tvrdi kako nikad ne bi došao kući da nije bilo interneta i Google Maps servisa

Luo Gang rođen je u provinciji Sečuan, u središnjoj Kini. Prije 23 godine, na putu do vrtića, maleni je dječak nestao. Očajni roditelji preokrenuli su nebo i zemlju da ga pronađu, ali eventualno su odustali i posvojili kćerku. Naprosto nisu mogli znati da je Luo živ i zdrav na drugom kraju Kine, iako ih nada nikad nije napustila.

U državi koja dozvoljava samo jedno dijete po obitelji nije neobično da se otimaju muška djeca. Upravo to se dogodilo malom Luo Gangu. Nakon otmice, njegovi novi 'roditelji' odveli su ga 1.500 kilometara istočnije. Iako ga je nova obitelj voljela i odgajala kao vlastitog sina, Luo nikada nije zaboravio svoje biološke roditelje: 'Svaku večer, kad bih legao u krevet, pokušavao sam prisjetiti se svog starog doma'. No, s vremenom je od uspomena petogodišnjeg dječaka preostalo samo maglovito sjećanje na grad s dva mosta.

Nedavno se Luo prijavio se na web stranicu Vratite izgubljenu djecu kući – online servis namijenjen pronalaženju nestale djece u Kini. Ubrzo mu se javio jedan  korisnik i uputio ga na grad u kojem živi par koji je izgubio sina prije 23 godina, baš u vrijeme kad je Luo nestao.

Luo je potražio fotografije dotičnog grada i panorama mu se učinila poznatom. Potom je krenuo istraživati područje uz pomoć Google Mapsa i ubrzo pronašao naselje s dva mosta u neposrednoj blizini. 'To je to! To je moj dom', kroz suze je povikao sretni Luo.

Naravno da je odmah otputovao u Sečuan gdje je nakon 23 godine napokon ponovno zagrlio roditelje, baku i djeda. :)

Prošle je godine jedan Australac uz pomoć Google Eartha pronašao davno izgubljenog brata, a sad je Luo uz pomoć interneta pronašao davno izgubljene roditelje. Nemamo što dodati, osim – živio Internet!

Izvor

Posljednja izmjena: 20.05.2013.