bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Internet i 80 medvjedića
‹ Fun novosti

Internet i 80 medvjedića 28.06.

Internet je napokon progovorio. Umjetnik Sean Hathaway pretvorio je 80 igračaka-medvjedića u instalaciju koja mjeri 'puls' interneta i zatim to raspoloženje pretvara u rečenice praćene ambijentalnom glazbom

Ako umjetnost shvaćamo kao poriv za promišljanjem i razmišljanjem onda je T,E.D. (Transformations, Emotional Deconstruction) vrhunsko umjetničko djelo. Riječ je o velikoj instalaciji, obješenoj na zid, koja se sastoji od 80 medvjedića. Igračke pomoću sintetičkog govora reproduciraju rečenice pronađene širom interneta, a cijelu predstavu prate 24 muzičke vinjete koje je skladao Carlos Severe Marcelin (na slici zajedno sa Seanom).

Svaka vinjeta predstavlja varijaciju neke ljudske emocije, a sve su sinkronizirane te je prelazak iz jedne u drugu posve neprimjetan. Ova instalacija može 'raditi' bez prestanka, baš kao i internet kojeg manifestira na ovako neobičan način.

TED prati puls interneta, a njegov tvorac tvrdi kako se 'raspoloženje' instalacije mijenja ovisno o stvarima koje utječe na internet, poput godišnjih doba, važnih vijesti ili čak vremenskih prilika i neprilika.

Zanima nas kako bi  se medvjedići ponašali da ih 'priključe' na hrvatske IP adrese. Tko zna, možda bi zapjevali neki hit i okrenuli brigu na veselje ili bi, vjerojatnije, počeli filozofirati o nogometu i politici kako to samo mi znamo. :)

Posljednja izmjena: 02.07.2012.